Liberalii și-au adus aminte de deviza Brătienilor – Prin noi înșine! – și au hotărât să renunțe la orice alianță electorală, la alegerile parlamentare din această toamnă.

Astfel, PNL a renunțat la o potențială fuziune cu UNPR și PSRO, deși cele două formațiuni politice au fost de acord cu fuziunea prin absorbție. Decizia a fost luată, cu unanimitate de voturi, de Biroul Politic Național al liberalilor. „În unanimitate, colegii au votat propunerea pe care am făcut-o eu și dl. Blaga, care constă în traiectoria PNL singur în alegerile parlamentare. (…) Suntem un partid cu blazon, puternic, singurul partid din România care poate câștiga alegerile fără să aibă nevoie de o asociere, colaborare cu un alt partid, altă structură”, a anunțat copreședintele PNL Alina Gorghiu.

 

UNPR, „copilul” nimănui

 

UNPR a rămas, astfel, oarecum de izbeliște. Negocierile purtate în ultima vreme cu PNL, l-au făcut să piardă 15 parlamentari, care s-au reunit cu PSD. În aceste condiții, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, într‑o emisiune TV, că are informaţii că UNPR ar dori să aibă o nouă discuţie cu PSD, o eventuală întâlnire urmând să aibă loc săptămâna acesta. „Se pare că a apărut o informaţie că ar vrea să ne vedem din nou, UNPR. Dacă informaţia se va confirma, poate că o să ne vedem săptămâna viitoare. (…) Eu aş vrea să finalizăm discuţia. Pentru mine este important, eu sunt un om de cuvât – mi-am luat un angajament în faţa lor că suntem deschişi la o discuţie despre o posibilă fuziune şi aş vrea să o închidem. Noi eram în mijlocul discuţiei şi au plecat să discute cu PNL”, a declarat Liviu Dragnea.