Policlinica Institutului de Endocrinologie “I.C. Parhon”, din București, consolidată și modernizată, a fost redeschisă luni, 16 martie, în prezența ministrului Sănătății Nicolae Bănicioiu și a managerului instituției, Diana Păun.

Pacienții care se adresează specialiștilor de la Institutul Parhon, din Capitală, vor beneficia de servicii medicale de înaltă calitate, în cadrul policlinicii. Unitatea a fost consolidată și utilată cu aparatură medicală ultramodernă, cadrele medicale asigurând servicii medicale în regim ambulatoriu.

 

Investiția s-a ridicat la 1.700.000 de lei, cheltuieli ce au fost acoperite din bugetul Ministerului Sănătății și din venituri proprii. “Au fost venituri proprii, pentru dotarea cu mobilier, aparatură. Redeschiderea policlinicii înseamnă reintroducerea în circuitul de spital a unui corp care va asigura servicii în sistem ambulator, atât în ambulatoriul integrat al spitalului, cât și în ambulatoriul în contract cu casa de asigurări. Sunt cabinete de endocrinologie, ginecologie, andrologie, imagistică medicală, care vor asigura serviciile medicale pentru pacienții care se adresează institutului. Anual, medicii noștri oferă servicii în sistem ambulatoriu unui număr de peste 21.000 de pacienți, pe lângă numărul de pa­cienți internați, care se ridică la 30.000”, a explicat Diana Păun, managerul Institutului de Endocrinologie “I.C. Parhon”, la redeschiderea unității sanitare.