Universitatea Politehnica din București (UPB) are cele mai mari performanțe academice din țară, conform unuia dintre cele mai cunoscute sisteme de ierarhizare academică din lume – University Ranking by Academic Performance (URAP), informează un comunicat de presă al instituției.

 

Potrivit sursei citate, la nivel mondial, universitatea a fost clasată pe locul 709, cu o ușoară variație față de anii trecuți, iar la nivelul Europei, UPB ocupă locul 306. „Ponderea indicatorilor în cadrul ierarhizării este: numărul de articole publicate (21%), totalul documentelor științifice publicate (10%), numărul de citări (21%), impactul total al articolelor științifice (18%), impactul total al citărilor (15%), articole științifice publicate în parteneriate internaționale (15%)”, se arată în comunicatul dat publicității de agerpres.ro.

„Topul URAP are în vedere indicatori cantitativi (productivitatea științifică exprimată prin numărul de articole publicate și impactul cercetărilor științifice prin numărul de citări), cât și indicatori calitativi”

UPB afirmă că în cadrul ierarhizării URAP a avut în vedere atât rezultatele științifice ale universității, cât și colaborările internaționale. „Ierarhizarea URAP are în vedere baze de date internaționale (Web of Science, Scopus și Google Scholar) prin care poate fi urmărită performanța academică a universităților. Topul URAP apelează atât la indicatori cantitativi (productivitatea științifică exprimată prin numărul de articole publicate și impactul cercetărilor științifice prin numărul de citări), dar și la indicatori calitativi ce redau impactul cercetărilor științifice în comunitatea internațională, precum și colaborările științifice de nivel internațional exprimate prin articolele publicate în colaborare cu autori din străinătate. Clasamentul cuprinde cele mai importante 17 universități din România”, mai susține susține sursa citată.