Chiar dacă, la nivel de țară, infracționalitatea este în creștere, asta poate și din cauza condițiilor din ce în ce mai grele de trai, poliția din Măgurele ține, cu succes, situația sub control. Cazurile mai complexe sunt rare dar sunt rezolvate cu maximă rapiditate, asta în condițiile în care sediul este mic și înghesuit, dotat cu mobilier și calculatoare aduse de acasă iar salariile sunt derizorii.

Cu un personal de 60 de polițiști, care deservesc localitățile Dărăști, 1 Decembrie, Copăceni, Jilava și o parte din Sintești, oamenii legii din Măgurele țin infracționalitatea în limite extrem de scăzute.  După cum spune șeful Poliției Măgurele, inspectorul Ion Negoiță, cazurile cu care se confruntă acum au la bază furturi mărunte, în special de fier vechi, aracii din metal din solarii și scandaluri în comunitatea de romi din Jilava.” Se mai înregistrează cazuri de violență domestică iar în acest sens, spune acesta, în afara consilierii oferite de poliție, ar trebui ca în Ilfov să fie măcar două centre de consiliere pentru combaterea violenței în familie. Au mai fost și cîteva tâlhării, dar nu se știe despre existența vreunei rețele de trafic de droguri sau de furturi de mașini. Am avut și câțiva polițiști care primeau mită, iar am scăpat de ei”.

Femeie oarbă și fără un picior, jefuită

Un caz grav, solu­ționat rapid de polițiștii din Măgurele a avut ca victimă o femeie, A.L., în vârstă de 52 de ani, nevăzătoare și cu un picior amputat. Aceasta a re-clamat faptul că, în ziua de 16.11.2011, în jurul orei 8 dimineața, în locuința sa a pătruns un bărbat care a lovit-o cu pumnii în față, după care i-a îndesat hârtie igienică în gură pentru a nu putea striga după ajutor. După ce ia furat banii din pensie și un tele fon mobil, acesta s-a făcut nevăzut. După cercetări și investigații, s-a stabilit că suspectul era M.F., persoană cu domiciliul în județul Dâmbovița. Acestuia i s-a luat urma și a fost arestat pe 6 ianuarie, la vama Nădlac, pe cînd încerca să părăsească țara. După cercetări, s-a stabilit că acesta mai avusese un complice, C.G., individ care lucrase în casa bătrânei în urmă cu ani în urmă. Acum cei doi meditează acum la pușcărie și au grijă să nu scape săpunul pe jos, asta pentru că se știe că deținuții nu au milă cu violatorii și cei care abuzează fizic persoanele cu handicap.