În urma cercetărilor efectuate de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov au fost identificați 4 bărbați, cu vârste curprinse între 21 și 47 de ani, bănuiți de furtul a 16 biciclete. Cei în cauză au fost reținuți și prezentați magistraților, care au emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile. De asemenea, polițiștii au continuat investigațiile în acest caz, stabilind faptul că și alți trei bărbați au participat la comiterea furturilor respective, aceștia fiind, de asemenea, reținuți.

În perioada august-septembrie, cei în cauză au pătruns în curțile unor imobile, din Chiajna și Corbeanca, fie pe porți neasigurate, fie prin efracție, și au sustras 16 biciclete, în valoare totală de circa 100.000 de lei.

Polițiștii ilfoveni au mai anunțat reținerea unui bărbat, de 29 de ani, administrator al unei societăți comerciale, din Popești-Leordeni, având ca obiect de activitate vânzarea de servicii turistice, și a unei angajate, de 39 de ani. Cei doi ar fi încheiat 26 de contracte pentru pachete turistice în străinătate, în special în Bulgaria și Italia, contracte care nu au fost onorate. Prejudiciul cauzat persoanelor vătămate a fost de aproape 50.000 de euro.

Și, nu în ultimul rând, polițiștii din Pantelimon l-au depistat pe P.A., de 28 de ani, pe raza localității Cernica, pe numele acestuia fiind emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Cel în cauză are de executat 4 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice. Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Rahova.

Iar polițiștii din Balotești îi cercetează în stare de libertate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt pe M.V., de 22 de ani și P.M., de 19 ani, ambii din județul Brașov.

Cei în cauză ar fi sustras din incinta unui magazin, din Balotești, o centrală termică prin metoda schimbării prețurilor, fiind creat un prejudiciu de 2.664 de lei.