Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie au făcut, în urmă cu câteva zile, percheziţii la Poliţia Pantelimon, fiind vizaţi 11 agenţi de poliţie suspectaţi că au luat mită de la şoferi. Cei 11 agenţi sunt cercetaţi pentru luare de mită, fals şi abuz în serviciu contra intereselor publice, potrivit Parchetului Tribunalului Bucureşti. Patru dintre aceştia au fost reţinuţi.

„În cursul lunii octombrie 2013, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus începerea urmăririi penale faţă de 11 agenţi de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov – Poliţia Oraşului Pantelimon pentru comiterea, după caz, a infracţiunilor de luare de mită, fals intelectual şi abuz în serviciu contra intereselor publice“, se arată într-un comunicat de presă comun al Parchetului Capitalei şi Direcţiei Generale Anticorupţie. Potrivit surselor citate, agenţii de poliţie luau bani de la şoferii pe care îi opreau în trafic, pentru a nu le reţine permisele de conducere. În schimbul banilor, poliţiştii fie nu-i sancţionau, fie le întocmeau procese verbale de amendă pentru abateri uşoare, unele dintre ele aplicate doar în cazul pietonilor şi care nu implicau reţinerea permiselor de conducere.

Potrivit unor surse judiciare, agenţii de la Poliţia Pantelimon au intrat în atenţia anchetatorilor în urma a două plângeri, una depusă în 2012 şi cealaltă înregistrată la începutul acestui an.