Poliţiştii de investigaţii criminale Ilfov au identificat 6 persoane bănuite de comiterea mai multor furturi din locuinţe şi societăţi comerciale şi tâlhării, de pe raza judeţelor Ilfov, Giurgiu, Ialomiţa şi a municipiului Bucureşti.

În urma percheziţiilor efectuate la domiciliul a doi dintre bănuiţi, în vârstă de 22, respectiv 17 ani, din judeţele Ilfov şi Giurgiu, aceştia au fost reţinuţi, ulterior, pe numele lor fiind emise mandate de arestare preventivă pentru complicitate la tâlhărie calificată.

Pentru alţi 4 bărbaţi, membri ai aceleiaşi grupări infracţionale, poliţiştii au pus în executare mandate de aducere, aceştia fiind cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată, complicitate la tâlhărie calificată, lipsire de libertate, furt calificat şi distrugere.

Din cercetări, poliţiştii au stabilit că, în perioada martie-mai a.c., persoanele în cauză, având feţele acoperite, ar fi pătruns prin efracţie în mai multe locuinţe de pe raza judeţelor Ilfov şi Giurgiu, de unde ar fi sustras bani şi bijuterii, folosind acte de violenţă asupra persoanelor aflate în imobilele vizate. Aceştia ar fi provocat și distrugeri ale unor obiecte personale, aparţinând victimelor.

 

Totodată, în aceeaşi perioadă, aceştia ar fi pătruns şi în sediile mai multor societăţi comerciale, de pe raza judeţului Ialomiţa şi a municipiului Bucureşti, unde, prin aceleaşi metode, au deposedat agenţii comerciali de sume de bani. În cauză, poliţiştii ilfoveni continuă cercetările sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a membrilor grupării şi pentru recuperarea prejudiciului.