Fără doar și poate, Popești-Leordeni este orașul cu cele mai mari provocări din punct de vedere edilitar și urbanistic, din județul Ilfov. În ultimii patru ani, cel care a înfruntat aceste provocări, împreună cu echipa sa de consilieri, cu viceprimarul Iosif Năstase și administratorul public Florin Preda, a fost primarul Petre Iacob. Faptul că a reușit să le facă față acestro provocări o reprezintă faptul că a fost reales pentru încă un mandat, deși, după cum mărturisea el, ar fi dorit să poată realiza mai mult. Ședința de validare a Consiliului local Popești-Leordeni s-a desfășurat la Casa Comunității de la biserica catolică Sf. Maria, din oraș, în prezența unui mare număr de invitați și a reprezentantului Prefecturii, subrefectul Cătălin Pantazi. Sub atenta îndrumare și coordonare a acestuia, au fost urmați toți pașii prevăzuți de lege necesari ducerii la îndeplinire a validării consilierilor locali aleși, de alegera a viceprimarului, și constituirea comisiilor de specialitate. La ședință, în urma apelului nominal, subprefectul Cătălin Pantazi a constatat că sunt prezenți 17 consilieri, din cei 19 aleși, astfel că cvorumul a fost îndeplinit.

Iosif Năstase, decanul de vârstă al consilierilor și viceprimar al orașului, în mandatul precedent, a ținut, înainte să-și intre în atribuțiunile de președinte de ședință, să „mulțumească vechiului colectiv, pentru activitatea depusă în ultimii 4 ani” și și-a exprimat speranța că „cei aleși vor contribui deplin la dezvoltarea orașului”. Aceste cuvinte au fost spuse, deoarece Iosif Petre nu a mai dorit să candideze la funcția de viceprimar. De altfel, la finalul ședinței, Iosif Năstase a primit, din parte primarului Petre Iacob, o Diplomă de Excelență, pentru întrega sa activitate în funcția de primar, în mandatul 2012-2016. Un moment care l-a impresionat până la lacrimi pe cel alintat, de toată lume, cu numele Ozi.

Întreaga ceremonie a stat sub semnul emoției, cel mai mișcat de acest moment arătându-se primarul Petre Iacob.

 

După validarea consilierilor și alegerea viceprimarului, cu unanimitate de voturi, în persoana lui Constantin Mitran, primarul Petre Iacob a depus cel de-al doilea său jurământ, în calitate de primar. „Aș vrea să vă mulțumesc întregii echipe a Consiliului local, sper să continuăm proiectele pe care ni le-am propus pentru acest mandat, pentru ca acest oraș să arate mult mai bine decât acum, mai avem multe lucruri de făcut, sunt multe proiecte rămase în urmă”, a spus primarul Petre Iacob.