Ziua Intrării Maicii Domnului în Biserică a fost motiv de dublă bucurie pentru localnicii din Snagov. Mănăstirea cu același nume, construită pe locul unei străvechi așezări dacice de către voievodul Neagoe Basarab, și-a sărbătorit hramul.
Momente pline de însemnătate spirituală au avut loc joi, 21 noiembrie, la Snagov. Ansamblul monahal de pe insula Snagov, un important monument istoric și de artă feudală din Țara Românească și-a prăznuit hramul. “Mă bucur foarte mult că biserica este plină în această zi mare. Sărbătoarea de astăzi este un praznic luminos care ne amintește de un moment frumos din viața Maicii Domnului. Cel când Ioachim și Ana și-au onorat promisiunea față de Dumnezeu și și-au dus fiica, pe Maria, la templu ca să devină Sfânta Sfintelor. Din ea, Cel Necuprins, Cel Veșnic avea să ia trup. Să ne bucurăm cu toții de nașterea Domnului Iisus Hristos aici, pe Pământ”, a menționat starețul Varahiil Bănățeanu, în cuvântarea sa.
“Ne bucurăm că o mănăstire cu așa încărcătură istorică se află pe raza comunei noastre. Pe viitor, dorim să amenajăm pasarela, să îmbunătățim accesul prin două rampe și să o iluminăm. Să nu ne pierdem bunul acesta național. Fiind un monument istoric, pe care, an de an îl vizitează numeroși turiști străini, vrem să punem și mai mult în valoare frumusețea și importanța lăcașului de cult. De aceea, avem în plan și reconsolidarea mănăstirii”, ne-a spus Marian Oancea, primarul comunei Snagov, prezent la slujba de hram.
Cel mai vechi așezământ monahal
Mănăstirea de pe insula Snagovului este cel mai vechi așezământ monahal al Arhiepiscopiei Bucureștilor. Lăcașul îi are ocrotitori pe Sfântul Voievod Neagoe Basarab (ctitorul actualei biserici), pomenit la 26 septembrie, și pe Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanu, cinstit de toți creștinii ortodocși la data de 27 septembrie. Intrarea în Biserică a Maicii Domnului de pe 21 noiembrie, este cel de-al treilea hram al mănăstirii.