Cu milostenie, credință și iubire de oameni, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, îi îndeamnă pe toți cei pot ajuta persoanele care sunt izolate de nămeți și care au rămas fără apă și mâncare din cauza căderilor masive de zăpadă și a gerului, să ofere sprijin. Fiecare, după putințe.  

 

Ninsorile abundente, viscolul și gerul care au pus stăpânire pe aproape jumătate de țară, au izolat sate în­tregi. În spatele fortărețelor de gheață se află foarte mulți bătrâni, oameni singuri, în­fometați și obligați să suporte frigul cumplit. Patriarhia Română întinde o mână de ajutor celor împietriți de durere la vreme grea, îndemnând preoții și credincioșii să le asigure cele necesare traiului.

 

“În aceste zile în care din cauza viscolului și a căderilor masive de zăpadă multe comunități rurale au rămas izolate, mai ales în sud-estul țării, facem apel către Centrele eparhiale, clerul și credincioșii de la parohiile din zonele afectate să ofere sprijin familiilor și persoanelor singure care au nevoie urgentă de ajutor la deszăpezirea gospodăriilor. În același timp, îndemnăm preoții de la parohii ca, prin implicarea Consiliilor și Comitetelor parohiale, să îi ajute pe cei vârstnici, singuri și fără ajutor, cu apă, ceai și alimente, pentru a depăși momentele dificile cauzate de condițiile meteo severe din aceste zile”, este mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, transmis de basilica.ro.