În perioada 14-16 august 2015, va avea loc, cea de-a V-a ediție a Chitila Film Fest (CFF), festivalul de film în aer liber, organizat pe malul lacului Chitila.

Organizatorii sunt de părere că, prezența ma­sivă a publicului la edi­țiile precedente – peste 20.000 de persoane, în doar 3 zile de festival și ecourile pozitive din presă au confirmat locul bine fixat al festivalului în peisajul festivalurilor de film autohtone, cât și identitatea sa aparte, bine conturată, prin complexitatea secțiunilor incluse în programul evenimentului, dar și prin organizare.

În cei 5 ani de existenţă, CFF a devenit un brand recunoscut pentru calitatea programelor prezentate, organizarea excelentă și, mai ales, atmosfera unică: apusul pe malul lacului Chitila, publicul aşezat în zona celor trei stejari seculari, simbol al rezistenţei din timpul celui de-al doilea război mondial, marcaţi în trecut pe hărţile militare ca ajutor pentru aterizarea avioanelor, invitații de excepție, târgurile de produse tradiționale, ecologice și hand-made ș.a.  

Chitila aşteaptă oaspeţii!

“Anul acesta, le pregătim chitilenilor o lună în­treagă dedicată culturii. Luna august va fi marcată de “Zilele Orașului Chitila”, “Chitila Film Fest”, lansări de carte, o tabără de pictură, precum și alte manifestări artistice. Cu siguranță, Chitila Film Fest este evenimentul principal si va atrage nu doar cetățenii oraşului, ci şi locuitorii oraşelor si localităților vecine. Mă bucur enorm că oraşul nostru este gazda acestui eveniment!“, a declarat Emilian Oprea, primarul din Chitila. Acesta a fost completat de către viceprimar, Costel Andrei fiind de părere că, “dezvoltarea orașului Chitila este un proces continuu, care depinde într-o foarte mare măsură și de planul cultural. Voi fi mereu deschis către investiţiile culturale de masă, bine organizate, care aduc un plus comunităţii noastre. Mă bucură faptul că, festivalul încurajează curentele cinematografice nou apărute, dând credit noii generaţii de cineaşti români. CFF este un festival al viziunilor proaspete şi pline de imaginaţie, reunite într-un eveniment cultural de ţinută!”, a spus viceprimarul. 

Narcisa Suciu, la Festival

 

Cea mai mare supriză pregatită de organizatori pentru minunatul public al CFF, va fi concertul din seara festivității de premiere, concert ce va fi susținut de cunoscuta artistă Narcisa Suciu. Aceasta a venit din Finlanda, special pentru Chitila Film Fest. Nefiind străină de festivalul de film în aer liber, ce are loc în fiecare an, pe malul lacului Chitila, artista a primit cu mare drag invitația de a încheia ediția din acest an.