Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea s-a calificat în optimile de finală ale turneului Australian Open. Românca a învins-o pe americanca Alison Riske, în două seturi, 6-2, 7-6.

Cîrstea s-a impus într-o oră și 30 de minute, dominând primul set în care a condus cu 3-0, 4-1 și 5-2. În setul al doilea, românca a început cu dreptul (1-0), dar apoi Riske a luat trei ghemuri la rând (1-3). Sorana a revenit spectaculos și a restabilit egalitatea, 3-3, iar apoi a trecut la cârmă (4-3). Riske a rămas în set (4-4, 5-5), reușind un break ce putea să cântărească mult în economia setului. Cîrstea a făcut rebreak la zero (6-6) și în tiebreak s-a impus clar, cu 7-2.

Sorana Cîrstea, care și-a asigurat un cec de 220.000 de dolari australieni și 240 de puncte WTA, o va întâlni în optimi pe câștigătoarea dintre Anastasija Sevastova și Garbine Muguruza.

Continuă și Mergea și Tecău

Alți doi români, Horia Tecău și Florin Mergea, s-au calificat și în optimile probei masculine de dublu din cadrul turneului de tenis Australian Open.

Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer, capi de serie numărul 11, au trecut în turul al doilea cu 6-3, 6-4 de olandezii Wesley Koolhof/Matwe Middelkoop, după o oră și 10 minute de joc.

Florin Mergea și britanicul Dominic Inglot, capi de serie numărul 16, au câștigat în trei seturi, cu 3-6, 7-6 (5), 7-6 (2), în fața francezilor Julien Benneteau/Jeremy Chardy, după două ore și 38 de minute.