Coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, a declarat că nu are „veşti” despre starea de sănătate a premierului Victor Ponta şi a precizat că „nimeni” în partid nu ştie când se va întoarce şeful guvernului în ţară. „Nu am veşti despre starea de sănătate a premierului, dar când se întoarce ne găseşte aici”, a spus Dragnea.

El susține că nu s-a discutat în partid despre o demisie a lui Ponta. „Toată lumea aşteaptă să se întoarcă, când se întoarce vedem ce hotărăşte”, a spus oficialul social-democrat. „Premierul doreşte să vină pe 11 iulie la Nădlac, dar depinde de ce spun medicii săptămâna viitoare. Deocamdată, este anunţată participarea vicepremierului Gabriel Oprea”, declarau, la începutul lunii iulie, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

 

Tata-socru este mai informat

 

Cum era și firesc, Ilie Sârbu, socrul premierului, este mai bine informat. El este convins că Victor Ponta se va întoarce acasă în cursul acestei săptămâni. „Se simte bine și eu cred că săptămâna aceasta ajunge acasă. Nu decide nici el (n.r. dacă revine zilele următoare), nici noi, până nu ne spune profesorul care l-a operat ziua în care poate pleca. Dar se simte bine, asta e important. (…) Va reveni în fruntea tuturor funcțiilor pe care le are. (…) Ce să facă premierul acum? Există stabilitate. BNR și-a spus punctul de vedere, avem premier, avem tot ce ne trebuie. Să ne bucurăm, pentru că noi nu suntem, Doamne ferește, în situația Greciei”, a spus Sârbu, după ședința Biroului Permanent Național al PSD.