Prim-ministrul Dacian Cioloș a declarat, într-o emisiune televizată, că îți dorește să se facă „mai puțină justiție la televizor” și mai multă în tribunale. Totodată, el consideră că România nu este cea mai coruptă țară din Uniunea Europeană.

„Probabil că în România se vorbeşte mai mult de corupţie şi de anticorupţie decât în altă parte. Aproape cinci ani, lucrând la Bruxelles şi având contact cu toate statele membre, pot să spun că România nu este nici cea mai cinstită, dar nici cea mai coruptă ţară din UE şi nici nu cred că e important să ne uităm peste gardul vecinului. Important este ca noi, acasă, cu onestitate, să recunoaştem atunci când avem probleme, inclusiv de corupţie, şi să tratăm aceste probleme de la rădăcină. Corupţia e legată şi de o stare de spirit şi de o atitudini faţă de lucruri, faţă de fapte şi de decizii pe care le luăm”, a afirmat premierul la Digi 24.

 

Lupta anticorupție a progresat

 

Dacian Cioloș este de părere că în acest domeniu, lucrurile „au progresat foarte bine în aceşti ultimi ani. E important, în continuare, să nu transformăm justiţia într-o armă cu care să lupte unii împotriva celorlalţi. E important ca legile să fie bine făcute pentru ca justiţia să poată să ia decizii bune şi decizii clare, care să nu fie interpretate, şi cred că e foarte important să facem din ce în ce mai puţină justiţie la televizor şi din ce în ce mai multă justiţie în tribunale”, a adăugat şeful Executivului.