Praznic luminos la Chiajna

Mare bucurie duhovnicească s-a așternut în vinerea luminată, peste credincioșii și slujitorii Parohiei Izvorul Tămăduirii, din comuna Chiajna, satul Roșu. Părintele Ion Ciucă, duhovnic iscusit și tată spiritual pentru creştinii locului, a săvârșit cel de-al 20-lea hram la acest lăcaș de cult. 

Ca în fiecare an, vinerea Izvorului Tămăduirii le-a readus enoriașilor din satul Roșu, comuna Chiajna, fericirea și plinătatea adevărului ceresc, a iubirii de Dumnezeu. Sub coordonarea parohului Ion Ciucă, 18 preoți care slujesc la parohii din Ilfov, București și din județele apropiate capitalei, au adus laudă și mulțumire Domnului și Maicii Sale, Preacurata Fecioară Maria, căreia i-a fost închinat praznicul. Sute de localnici în ale căror suflete vibrează spiritul creştin, au venit la sfântul lăcaș de cult, s-au rugat, s-au închinat, au ascultat slujba și predicarea vie a cuvântului Domnului prin vocea puternică, dar caldă și armonioasă a soborului preoțesc. Și nu au plecat fără apa sfințită aici, despre care se știe că este tămăduitoare, că îi ajută pe credincioși să treacă mai uşor peste bolile trupului și suferințele sufletului.  

“Dumnezeu ne-a demonstrat că ne iubește și anul acesta. Vreau să-I mulțumesc Domnului că iată, suntem împreună și la cel de-al 20-lea hram al acestei biserici. Primul hram l-am săvârșit într-un garaj, devenit capelă. Și pentru ca bucuria să fie deplină, luăm masa frățească alături de enoriașii parohiei. Avem un grup important de gospodine, care au gătit bucate delicioase și s-au îngrijit ca mesele să fie pline. Am pregătit mâncare tradițională de Paște, pentru aproximativ 900 de persoane. Bucatele rămase vor fi duse la un cămin undeva, ca să fie hrăniți și nevoiașii. Vă doresc, iubiți credincioși, ca Maica Domnului, ocrotitoarea parohiei noastre, să vă ajute și să vă protejeze necontenit! Mul­țu­mesc tuturor celor care au ajutat biserica de-al lungul timpului și care, au fost și astăzi alături de noi, la acest praznic frumos și luminos! Pentru toți, mă rog ca Maica Domnului să vă dăruiască sănătate și mulți ani cu bucurii”, a spus în cuvântarea sa,  preotul Ion Ciucă, parohul Bisericii Izvorul Tămăduirii din satul Roșu, comuna Chiajna.  

“Putem considera biserica aceasta ca fiind izvorul tămăduirii noastre. Bogățiile lumii se distrug, dar sufletul este veșnic. De aceea, cel mai important este să ne mântuim sufletele. Grija noastră cea mai importantă trebuie să fie curățirea sufletului. Pentru mântuirea noastră, Dumnezeu a făcut totul. Rămâne să vedem ce facem noi. Ne rugăm la Domnul nostru Iisus Hristos, să fim fii ai Învierii”, a mărturisit preotul Mihai Cucoș, slujitor în cadrul lăcașului de cult de la Cimitirul Berceni 2.