Cea mai importantă noapte de la Hollywood, cea a decernării premiilor Oscar, trebuia să aibă un meniu pe  măsură…

Vedete precum Viola Davis, Ryan Gosling și Emma Stone au savurat mai mult de 50 de preparate culinare create de faimosul bucătar Wolfgang Puck, la petrecerea care a urmat după decernarea premiilor Oscar.

Printre aperitive s-au numărat vechi preferate ale faimosului bucătar Puck, precum plăcinta cu trufe negre și pui acoperită cu un strat generos de brânză de bivoliță, servită în vase ramekin individuale; macaroane cu branză și somon afumat servit pe biscuiți crakers în formă de statuetă Oscar.

Wolfgang Puck a impresionat cu noi elemente interesante în meniul din acest an, asezonând Wagyu marocan condimentat cu tacos cu creveți, mango, avocado și sos aioli; gnocchetti cu ciuperci fierte și smântână caju; hotdog cu homar și porumb.

Floricelele cu  trufe pudrate cu aur și covrigii de casă au făcut parte dintre preferințele vedetelor de la Hollywood. Lista felurilor de mâncare sărate a inclus și trei salate diferite: salată de sfeclă cu pui și iaurt din brânză de capră, salată cu fulgi de ovăz și citrice și salată cu verdețuri amare.

Puck a declarat că  meniul a fost realizat în așa fel încât să existe ceva de mâncare pentru toată lumea, inclusiv opțiuni vegetariene, cum ar fi  paste infuzate cu suc de morcov, pe care le-a pregătit în direct.

Delicatesele înghețate realizate cu azot lichid au reprezentat deliciul invitațiilor, acestea fiind inspirate din bucătăria eclectică din Los Angeles, care după spusele lui Puck, reflectă natură diversă a filmelor nominalizate la premiile Oscar, anul acesta.

Probabil  cel mai impresionant a fost  desertul. Echipa de patiserie formată din Kamel Guechida, Monica Ng și Jason Lemmonier a oferit un meniu cu multe articole servite la mai multe stații (locații). Prăjituri vulcan, șapte arome de înghețată și șerbet, vafe cu vanilie și catifea roșie și bile de tort Takoyaki – toate fiind realizate la comandă.

Bufetul de ciocolată a  inclus dulciuri precum acadele în formă de Oscar din caramel și cappuccino, domuri din biscuiți Oreo și bezele smores și bomboane de ciocolată cu „arome de teatru și film”.

Puck a utilizat ingrediente și fructe de mare locale pentru a hrăni cele peste 1.500 de persoane care au participat la fastuosul eveniment.