Președintele Klaus Iohannis și-a luat, începând cu această săptămână, o vacanţă de cel puţin două săptămâni, pe care o va petrece la vila de protocol de la Neptun, dar și la Sibiu, au declarat, pentru Mediafax, surse apropiate Adminsitraţiei Prezidenţiale.

Potrivit acestora, nu este vorba despre un concediu al președintelui, ci doar de o vacanţă, el fiind oricând pregătit să revină în București, dacă va fi necesar. De altfel, atâta timp cât se va afla pe litoral, Klaus Iohannis va avea la dispoziţie, la Neptun, și un birou de unde să poată lucra. Președintele a fost invitat, pe 15 august, la ceremoniile de la Constanţa, prilejuite de Ziua Marinei. Șeful statului nu a confirmat, până în acest moment, participarea.

 

Este a doua vacanţă pe care o ia Klaus Iohannis de la preluarea mandatului, după ce, în luna aprilie, președintele a petrecut sărbătorile de Paște în Portugalia, alături de soţia sa, Carmen. La acel moment, vacanţa președintelui a fost anunţată de Administraţia Prezidenţială abia după apariţia unor informaţii în presa portugheză.