Gheorghe Pistol s-a dovedit, încă o dată, a fi un primar credincios. Împreună cu Protopopiatul de Nord al Ilfovului a organizat sâmbătă, 20 aprilie, prima Procesiune a Sfintei Cruci. 

Lemnul Crucii pe care a fost răstignit Mântuitorul Iisus Hristos, a fost adus de la Parohia Sf. Vasile cel Mare din București, la Biserica Sf. Varvara din localitate. Acesta a fost purtat pe umeri de patru preoți împreună cu moaștele mai multor sfinți.

Mii de locuitori ai orașului Buftea au asistat, sâmbătă, la un eveniment religios, unic organizat de primarul Gheorghe Pistol și Protopopiatul de Nord al Ilfovului. Prima Procesiune a  Sfintei Cruci,   a reunit peste 20 de pre­oți din Protopopiatul Ilfov și câteva mii de credincioși, în frunte cu primarul orașului, Gheorghe Pistol. Sub conducerea protoiereului Protopopiatului de Nord al Ilfovului, Cristian Burcea, corul preoțesc, format din peste 80 de preoţi și maici de la Mănăstirea Țigănești și Mănăstirea Pasarea ce slujesc lui Dumnezeu, s-a unit cu corul îngerilor încântând la propriu miile de creștini ce au participat cu evlavie și pioșenie la Procesiune. ”Soborul preoţesc a fost format din peste 80 de preoți din protopopiat,  precum și preoții din cuprinsul Protopopiatului Ilfov Nord”, ne-a mărturisit preotul Cristian Burcea, protoiereul Protopopiatului de Nord al Ilfovului. 

 Au fost intonate imnuri de laudă Crucii și sfinților părinți  

Într-o zi în care, și soarele strălucea și încălzea cu putere, fiecare persoană a trecut pe la racla ce adăpostește o parte din Lemnul Sfintei Cruci pe care a fost răstignit Mântuitorul Iisus Hristos și fragmente din moaștele Sf. Ioan Botezătorul, Sf. Mc. Trifon, Sf. M. Mc. Gheorghe, Sf. Mc. Teodor Tiron, Sf. Mc. Elefterie, Sf. Mc. Haralambie, Sf. Mc. Cuv. Parascheva, de la parohia Sfântul Vasile – Victoria, Protopopiatul II Capitală, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Soborul preoţesc a intonat imnuri de laudă și cinstire a Crucii și a sfinților. 

“Pe tot traseul procesiunii au fost prezenți pe o parte și pe alta copii și tineri cu făclii în mână. Acestea simbolizează drumul Domnului nostru Iisus Hristos cu Sfânta Cruce până la locul răstignirii pe muntele Golgota de unde va străluci, va lumina cu Învierea Sa din morţi, pentru că El este Lumina lumii și întrucât nu poate fi ținut de moarte Cel care este izvorul și Dătătorul Vieții”, a adăugat preotul Burcea. 

Procesiunea, îndemn la credință 

“Evenimentul a reprezentat un îndemn către toţi creştinii, la pioşenia și evlavia specifică acestei perioade a Postului Mare, mai ales că ne aflăm în apropierea săptămânii Sfintelor Pătimiri a Domnului nostru Iisus Hristos căruia i se cuvine toată slava cinstea și închinăciunea”, a menționat protopopul Ilfovului de Nord.  Îndemnul este susținut și de primarul orașului, Gheorghe Pistol. După ce s-a ocupat de organizarea procesiunii, edilul a luat parte la întreaga manifestare, asistând cu bucurie la cântările soborului preoțesc, rugăciuni, pelerinaj. “Primarul Pistol este credincios. Merge des la biserică, la mânăstiri. Probabil acesta este și motivul pentru care deja se văd rezultatele muncii lui la cârma orașului. Să-l ajute Dumnezeu să-i îndeplinească toate dorințele, toate proiectele pentru localitate, că are multe”, ne-au spus localnicii prezenți la eveniment.