Ziua Internațională a Iei a fost marcată la Prefectura Ilfov
Ziua Internațională a Iei a fost marcată la Prefectura Ilfov
”Dragi locuitori ai județului Ilfov, astăzi, 24 iunie 2022, avem o triplă sărbătoare: Ziua Internațională a Iei, Sânzienele și Nașterea Sf. Ioan Botezătorul.
România este în mare zi de sărbătoare și, cu această ocazie, prefectul județului Ilfov, Simona Neculae împreună cu dvs., cinstește simbolul identității românești și al creativității, așa cum au făcut antecesorii noștrii de-a lungul timpului. Principesa Ileana, Principesa Elena și Regina Maria au purtat cu mândrie costumul tradițional românesc și ia, cea care a ajutat fiecare român să își exprime credința, bucuria sau necazul.
Astăzi, 24 iunie 2022, este primul an în care România sărbătorește prin lege Ziua Iei și sperăm ca, până la sfârșitul anului 2022 ia să fie înscrisă în Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității, ca urmare a demersurilor făcute de România și Republica Moldova.
Sărbătoarea Sânzienelor și sărbătoarea Nașterii Sf. Ioan Botezătorul reprezintă, de asemenea, celebrarea iubirii și a fertilității, Sf. Ioan Botezătorul fiind apostolul care a avut misiunea de a pregăti omenirea pentru venirea lui Isus Hristos născut din Fecioara Maria.
În zi de mare sărbătoare, prefectul județului Ilfov, Simona Neculae, dorește tuturor locuitorilor județului o viață îmbelșugată cu sănătate, liniște, iubire și credință”, a transmis Instituția Prefectului – Județul Ilfov.