Primăria Capitalei demarează în sezonul estival, școli de vară creative și recreative pentru tineri. Acestea se adresează studenților și tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani și vor include diverse acțiuni tematice. Campania va fi demarată prin Centrul pentru Tineret al Municipiului București înființat la inițiativa primarului general pentru a sprijini proiectele tinerilor din Capitală.

 

Cu prilejul Zilei Naționale a Tineretului, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a evidențiat faptul că tinerii constituie „cu adevărat o prioritate pe agenda publică”. Tinerii care vor merge la școlile de vară, vor desfășura activități din domeniile: muncă și antreprenoriat, sănătate, sport și recreere, educație non-formală și cultură. „Proiectul „Școlile de Vară CTMB” este destinat tinerilor și studenților din București implicați în acțiuni de voluntariat, activități și proiecte de tineret, manifestări culturale, științifice și sportive gestionate de asociațiile și federațiile de tineret legal constituite, care activează în Municipiul București; tineri și studenți care s-au evidențiat și au fost premiați în cadrul activităților, proiectelor și programelor organizate de Centrul pentru Tineret al Municipiului București; tineri și studenți care fac parte din categoria cazurilor sociale”, informează Primăria Capitalei.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea: „Tinerii trebuie să devină parte a procesului de luare a deciziei în comunitatea în care trăiesc”

„Mi-am propus ca Bucureștiul să devină și o capitală pentru tineri, prin proiecte și activități care să valorizeze aspirațiile acestora și care să îi sprijine să își atingă potențialul maxim. Pentru a ne asigura că cele două inițiative (n.r. – primarul general al Capitalei intenționează să lanseze și un program de finanțare nerambursabilă pentru anul în curs care se va adresa organizațiilor de profil) au în vedere prioritățile reale ale tinerilor, Centrul pentru tineret va iniția consultări publice cu organizațiile de și pentru tineret din București, cu tineri implicați în dezvoltarea comunității lor. Calendarul consultărilor publice va fi anunțat în perioada imediat următoare. Tinerii trebuie să devină parte a procesului de luare a deciziei în comunitatea în care trăiesc, nu doar simpli spectatori”, a spus primarul Gabriela Firea.