Viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a anunţat că invită Asociaţia Comunelor din România (ACoR) să-şi desemneze reprezentanţi care să participe la elaborarea actelor normative iniţiate la nivelul MDRAP.

„Eu îmi doresc să vă angrenez în toate proiectele de acte normative din domeniul administraţiei publice locale la care se lucrează acum în minister. Am mai lansat această invitaţie şi în trecut. Curând vom adopta un acord prin care stabilim legislaţia la care vom lucra împreună”, a declarat Liviu Dragnea, la finalul ultimei întâlnirii avute, săptămâna trecută, cu reprezentanţii ACoR.

„Vom lucra împreună cu Asociaţia Comunelor şi cu Ministerul Finanţelor Publice la două viitoare coduri extrem de importante: Codul finanţelor publice locale şi Codul administrativ. Aceste acte vor reuni, practic, toată legislaţia românească din cele două domenii, astfel încât aplicarea prevederilor respective să fie simplificată. Nu va mai fi nevoie ca o primărie de comună să consulte zeci de legi”, a precizat ministrul Dezvoltării.

Cu privire la alte doleanţe ale ACoR, viceprim-ministrul Liviu Dragnea a subliniat că o parte dintre acestea sunt deja în atenţia Executivului, urmând ca, în termen foarte scurt, să fie reglementate.