În aceeași zi cu spectacolul sportiv, Buftea a mai găzduit un eveniment important. Meciul demonstrativ de rugby-TAG dintre elevii claselor de profil din oraș și cei ai Clubului Sportiv Dinamo București. Primarul Gheorghe Pistol și-a încurajat echipa favorită de pe banca tehnică. 

Miercuri, 9 aprilie 2014. Echipa Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Buftea, formată din elevi ai claselor vocaționale cu acest profil a întâlnit reprezentanți ai Clubului Dinamo București, la categoriile U 12 și U 14. Elevii au susținut două meciuri demonstrative în vederea promovării sportului. Jucătorii au purtat la șold o centură și câte două taguri( eşarfe colorate, de formă dreptunghiulară), folosită pentru evitarea contactului dur între ei. “N-ar fi rău să fim toți purtători de tag-uri, evitând astfel conflictele, recunoscând greșeala și valoarea. Au impresionat prietenia jucătorilor dinamoviști, promptitudinea cu care au răspuns invitației pentru meciurile demonstrative”, a spus Gheorghe Pistol, primarul orașului Buftea, suporter înfocat și susținător al sportului. Competițiile sportive au fost precedate de momentele speciale ale “steluțelor” orașului, majoretele Școlii Nr. 1 și Clubului “Voința” Buftea, coordonate de prof. Tatiana Trandafir și de instructorul Dana Pistol. 

Fotbalul, a încheiat ziua competițiilor sportive 

“Rugbiștii de la Școala Nr.1 au demonstrat că locul II la Olimpiada Națională a Sportului Școlar din 2013 și calificarea pentru aceeași competiție în 2014 (Timi­șoara, 23-25 mai a.c.) nu sunt întâmplătoare, ci reprezintă rodul unei munci intense și al pasiunii sportivilor antrenați de prof. Bogdan Stoicescu. Pentru cei care au descoperit în această zi rugby-TAG, a fost cu siguranță ocazia să admire amestecul de agilitate, inteligență, eleganță și fair-play pe care îl presupun regulile lui. A fost o demonstrație nu numai a jocului cu tag-ul, ci și o demonstrație a sportului ca prietenie, fair-play și ca modalitate de petrecere a timpului liber”, explică reprezentanții Școlii  Nr. 1 din Buftea. La final, sportivii, antrenorii și susținătorii activităților au primit diplome, fanioane și surprize dulci. A treia zi a săptămânii “Școala Altfel”, s-a încheiat cu un meci de fotbal. Mai exact, cu întrecerile amicale între elevii Școlilor Nr.1, Nr.3 și Nr.4 care au pus în valoare talente în devenire.