Orașul Pantelimon așezat pe mâini bune

Până în anul 2008, orașul Pantelimon a fost prizonierul unor vremuri neprielnice, din punct de vedere edilitar. Din acel an, urbea a intrat, din fericire, pe mâini bune. Pe mâinile lui Marian Ivan, primarul care, în numai 8 ani, a schimbat radical fața acestei localități. Simpla enumerare a schimbărilor petrecute aici reprezintă un summum de motive pentru care edilul merită să fie sprijinit să-și ducă proiectele, trecute și viitoare, la bun sfârșit.

Un bilanț și o recapitulare a celor întreprinse de Marian Ivan în cele două mandate petrecute la primăria orașului Pantelimon pot da măsura unor investiții prin care viața locuitorilor de aici a căpătat noi valențe de civilizație, modernitate, confort și siguranță. Pentru că dorința primarului de a îmbunătăți palpabil viața concetățenilor săi a fost crezul cu care a plecat pe acest drum, nu de puține ori presărat cu greutăți, obstacole sau neajunsuri. Dar Marian Ivan a avut puterea și inteligența să învingă aceste piedici și să producă, împreună cu Consiliul local și echipa de la primărie, ample schimbări în zestrea urbanistică și edilitară a orașului. Schimbări care se văd cu ochiul liber. Doar un răuvoitor, cum, din păcate, mai sunt destui, poate să nege o realitate construită cu trudă, chibzuință și, nu-i așa, destoinicie.

 

De ce Marian Ivan?

Așadar, a sosit momentul în care cel de-al doilea mandat al primarului din Pantelimon se va sfârși. Au locuitorii din Pantelimon motive întemeiate să-i mai acorde încrederea lor, pentru încă patru ani, de-aici încolo? Merită Marian Ivan să primească acest sprijin din partea alegătorilor pentru a duce la bun sfârșit proiectele începute și pentru a demara altele noi? Să vedem!

Staff-ul de campanie al primarului a întocmit un „decalog” al motivelor pentru care Marian Ivan merită un nou mandat. Dar, vă asigur că aceste motive, în realitate, pot fi înzecite, la rândul lor. Iată-le!

 

Siguranța cetățenilor, prioritate absolută

Vă amintiți, desigur, că, într-o vreme, orașul Pantelimon era „vedeta” știrilor de la ora 5. Urbea era vestită pentru una dintre cele mai ­mari rate a infracționalității din județ. Acum, lucrurile stau taman invers. Potrivit datelor IPJ, aici s-a înregistrat cea mai mare scădere a acestei rate, din tot Ilfovul. Cum a fost posibilă o asemenea performanță și cine trebuie apreciat pentru stabilirea acestui record? Răspunsul este simplu: primarul Marian Ivan. Pentru că, încă din primul mandat, primarul Marian Ivan a luptat pentru ca localitatea pe care o conduce să fie un loc civilizat și sigur pentru cetățeni. A investit în camere de supraveghere, în creșterea numărului patrulelor de poliție, în suplimentarea dotării Poliției Locale și a înființat un centru de supraveghere video care funcționează non-stop. În anul 2016 edilul are în proiect sporirea numărului de camere de supraveghere în oraș, camere ce vor fi amplasate în zonele mai ”sensibile” ale urbei.  ”Am fost mândru când am auzit că orașul nostru a fost menționat ca fiind orașul cu cea mai mare scădere a infracționalității din județul Ilfov, ținând cont că acum 8 ani am venit la conducerea unui oraș cu probleme, cu o rată mare de infracționalitate, unde legea era făcută de borfași sau clanuri mafiote. Nu aș mai lăsa ­niciodată ca Pantelimonul să revină în mâna clanurilor mafiote care, acum 8 ani, făceau legea pe aici”, subliniază Marian Ivan.

 

Mereu alături de oameni

Un alt proiect benefic pentru locuitorii din Pantelimon, o prioritate a primarului Marian Ivan a fost extinderea şi modernizarea reţelei de iluminat public cu aproximativ 20 km de reţea. Au fost montați 1.116 stâlpi şi peste 1.250 corpuri de iluminat, s-au montat noi transformatoare de alimentare cu energie în zonele cu probleme, rezolvând astfel situaţia deselor întreruperi de curent electric, din trecut.

Pentru Marian Ivan educaţia şi disciplina prin sport a reprezentat o prioritate absolută în care a investit mult suflet. Pentru ca Pantelimonul să aibă un viitor mai bun, prin nivelul înalt de educație a copiilor, a investit în 3 săli moderne şi 3 terenuri de sport exterioare. A iniţiat 8 secţii pentru următoarele discipline sportive în cadrul CSO Pantelimon:
rugby, dans, handbal, karate, lupte grecoromane,

arte marţiale full-contact, şah şi box. În ziua de azi, mai mult de 500 de copii și tineri fac sport în cadrul acestui club, mulți dintre ei ajungând și la performanțe deosebite, cum ar fi cei care practică rugby, un sport de tradiție, deja, în Pantelimon. Marian Ivan este primarul care le-a fost alături oamenilor aflaţi în dificultate. Le-a înţeles nevoile şi a venit mereu în ajutorul lor. În anii aceştia, primăria a iniţiat programe sociale de sprijin pentru cei cu o situaţie financiară grea, pentru că el crede că toţi oamenii au dreptul la un trai decent şi respect în cadrul comunităţii. Pentru eradicarea sărăciei, a sprijinit copii aflaţi în risc de abandon şcolar, prin programe cum ar fi Școala de Vară „Recreația Mare”, after-school etc., dându-le o şansă pentru un viitor mai bun.

 

Un om cu credință în Dumnezeu

Marian Ivan este este un om crescut cu dragoste de Dumnezeu, în spiritul tradiţiilor şi al respectului faţă de cele sfinte şi faţă de semenii săi. Odată cu dezvoltarea oraşului, Marian Ivan a înţeles nevoia oamenilor de a avea un acces facil la serviciul religios. Pentru că în cele patru parohii în care este împărțit orașul nu existau decât două biserici, el a sprijinit construirea unei biserici aflate acum în stadiul de finalizare, pe strada Tractorului. O altă biserică se află la debutul lucrărilor, în zona Viilor.

O altă inițiativă salutară a primarului a fost înfiinţarea cabinetelor medicale în cele două corpuri ale şcolii şi ale grădiniţei, unde permanent sunt prezente cadre medicale specializate. Periodic s-au organizat caravane de sănătate gratuite pentru toţi cetăţenii oraşului Pantelimon. Totodată, Marian Ivan a dezvoltat în parteneriat public-privat, o clinică la standarde moderne.

Încheiem aici această, prezentare, pe care eu aș numi-o succintă, având în vedere amploarea proiectelor desfășurate, în ultimii opt ani, în Pantelimon. Și, sunt convins că dumneata, cititorule, vei ști să iei decizia cea dreaptă, în ceea ce-l privește pe Marian Ivan. Pentru că, nu‑i așa, el merită pe deplin să fie sprijinit¨, pentru a continua munca începută acum 8 ani.

 

Lucrări edilitare fără precedent, în Pantelimon

Marian Ivan este singurul primar din istoria recentă a localităţii care a făcut lucrări ample de introducere şi modernizare a utilităţilor din oraş (apă, asfalt, canal). În curând, peste 70% din străzile publice ale Pantelimonului vor fi asfaltate. După terminarea acestui proiect, primarul va începe un nou proiect de asfaltare, în care va include un număr de 42 de străzi. Pentru cetățenii care locuiesc în blocurile din Pantelimon, edilul s-a ocupat de reabilitarea termică a acestora. Marian Ivan este, de altfel, singurul primar din Pantelimon care a investit în reabilitarea termică a blocurilor. În prezent, au fost finalizate lucrările de reabilitare termică la 14 blocuri, iar încă 4 au termen de finalizare anul acesta.  Urmează să înceapă lucrările pentru ultimele 12 blocuri din oraș, care au termen de finalizare anul viitor. În cei 8 ani de mandat, s-au creat, în jurul celor 14 blocuri reabilitate, spaţii de recreere cu bănci sau foişoare, 4 spaţii de odihnă dotate cu echipament sportiv, bănci şi zonă verde, iar pentru cei mici s-au amenajat 4 locuri de joacă, dotate cu echipamente moderne. „Odată cu reabilitarea termică a blocurilor și amenajarea spațiilor din jurul lor, orașul a căpătat o altă înfățișare. Reabilitarea blocurilor nu a însemnat doar vopsirea lor, ci ne-am ocupat și de amenajarea parcărilor, de amenajarea zonelor verzi cu bănci și foișoare și a parcurilor, dotate cu mobilier de joacă pentru copii și aparate de gimnastică. Totodată, am în plan și valorificarea zonei lacului, pentru activităţi de agrement”, spune Marian Ivan. El este primarul care a construit cea mai mare şi mai bine dotată grădiniţă din judeţul Ilfov. Tot Marian Ivan a investit în reabilitarea şi extinderea corpurilor şcolii nr. 1, făcând din instituţiile de învăţământ locuri moderne şi sigure pentru copiii din Pantelimon.