Primarul comunei Găneasa, Niculae Raul Gabriel, i-a întâmpinat, luni, pe școlarii din satul Șindrilița, într-o școală nou-nouță. Așa cum de altfel edilul a promis, la începutul vacanței de vară, clopoțelul a sunat începerea noului an școlar, cu multă bucurie, atât pentru elevi și preșcolari, cât și pentru profesori și părinți, iar pe chipurile tuturor se citea încântarea și mulțumirea de a avea în localitate o unitate de învățământ modernă, nouă, curată, comparabilă din toate punctele de vedere cu orice școală internațională.
Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print, nr. 616
Bucuria primei zile de școală a fost trăită de elevii, profesorii, părinții și bunicii din Șindrilița, alături de primarul Niculae Raul Gabriel, vicepreședintele Consiliului Județean Ilfov, Ștefan Rădulescu și de inspectorul general adjunct al IȘJ Ilfov, prof. dr. Cristina Ghiță.
După oficierea slujbei religioase, prof. Mia Tichieru, directorul Școlii Gimnaziale Nr. 3 Șindrilița, structură arondată Școlii Gimnaziale Nr. 1 Găneasa, a evidențiat faptul că ziua de luni, 5 septembrie, este o zi deosebită, nu doar pentru că este începutul unui an nou școlar, ci pentru că, după o așteptare destul de îndelungată, poate fi inaugurată o școală nouă, care nu este doar frumoasă, ci utilată și pregătită pentru ca elevii săi să poată învăța în condiții de nivel european, specifice secolului XXI. ”Cu toții ne dorim ca în viitorul apropiat, această școală să ne ajute să ne îmbunătățim nivelul de educație, astfel încât investițiile materiale să se convertească într-un număr cât mai mare de viitori cetățeani care pot avea un nivel de trai așa cum și-l doresc și care pot fi capabili să se adapteze provocărilor viitorului. Este o responsabilitate pentru fiecare membru al comunității noastre să onoreze eforturile tuturor celor care au făcut posibil ca astăzi, să ne putem bucura de o școală nouă și fiecare dintre noi are datoria morală de a răspunde cât mai bine față de această oportunitate. Dragi elevi, vă invit să folosiți cât puteți de mult și de bine ceea ce aveți la dispoziție de astăzi, astfel încât să puteți reuși să obțineți ceea ce doriți pentru voi personal și pentru a reprezenta cu deminitate și mândrie comunitatea noastră, oriunde veți ajunge. Doresc, de asemenea, să mulțumesc, atât personal, cât și în numele întregului colectiv al școlii, tuturor autorităților publice și persoanelor private care ne-au oferit imensa bucurie de a putea, începând de astăzi, să ne bucurăm de ceea ce observăm cu toții, această frumoasă școală”, a declarat prof. Mia Tichieru.
Vicepreședintele CJ Ilfov, Ștefan Rădulescu le-a urat tuturor celor prezenți, succes în noul an școlar și l-a felicitat pe primarul comunei Găneasa pentru finalizarea școlii într-un timp record. ”Am vizitat fiecare încăpere chiar înainte de a începe ceremonia anului școlar și pot să spun, cu mâna pe inimă, că sunt mândru de dl. primar, că ceea ce a făcut el astăzi, pentru mine este un exemplu de bună practică”, a spus vicepreședintele CJI, felicitând în egală măsură pe viceprimarul comunei Găneasa, Consiliul Local pentru susținere și colectivul de cadre didactice în frunte cu directorul său. Ștefan Rădulescu a dorit să menționeze că a venit și cu vestea bună potrivit căreia, cu sprijinul IȘJ Ilfov, toate unitățile de învățământ din comuna Găneasa au fost incluse din acest an școlar în programul ”Masă caldă”. ”Pentru că și mesajul președintelui CJ Ilfov, Hubert Thuma, este acela că susținem învățământul în Ilfov, cu toate puterile și cu toate fondurile de care dispune CJI, am procedat la elaborarea unui parteneriat împreună cu unitatea de învățământ și cu primăria, pentru a oferi un pachet de rechizite, care să le servească copiilor astfel încât să aibă tot ce le trebuie pentru acest început de an școlar”, a precizat Ștefan Rădulescu.
”Iată, că este momentul să ne bucurăm din tot sufletul de o mare realizare. Este un model de bune practici în ceea ce privește relația dintre CJI, IȘJ Ilfov și primărie. Numai prin eforturi comune putem să ne bucurăm de cele mai frumoase realizări. Mi-aș dori din tot sufletul, în aceste momente, să fiu copil sau să fiu elev, pentru că vă așteaptă niște clase extraordinar de frumoase. Să știți că nu multe școli beneficiază de ceea ce veți beneficia voi, dragi copii, în acest an școlar, cele mai bune condiții”, le-a spus celor prezenți, inspectorul general adjunct al IȘJ Ilfov, prof. dr. Cristina Ghiță. Aceasta a mai spus că un exemplu de bună practică constituie ceea ce se sărbătorește în această primă zi de școală la Șindrilița. Nu în ultimul rând, prof. Ghiță i-a rugat pe părinți și bunici, din tot sufletul, să fie aproape de profesori, de directorul școlii, de tot ce înseamnă școală.
Investiții pentru învățământ performant
Primarul Niculae Raul Gabriel, vădit emoționat, le-a urat copiilor un an nou școlar cu multe realizări și i-a rugat pe cei prezenți să țină cont de sacrificiile făcute pentru această investiție atât de importantă pentru comunitate. Edilul a mulțumit CJ Ilfov, Inspectoratului Școlar și echipei de dascăli pentru eforturile comune depuse în sprijinul acestei investiții. Apoi, alături de cadrele didactice și părinți, edilul a condus elevii la clase, unde școlarii au avut surpriza de a primi câte un ghiozdănel cu rechizite din partea CL, prin intermediul primăriei, iar cei de la învățământul primar au primit în plus, din partea CJI, o cutie dotată tot cu rechizite.
”Nu ne dorim decât calificative de ”foarte bine”, note foarte mari, promovabilitate cât mai bună la Evaluarea Națională și să diminuăm cât se poate de mult abandonul școlar”, a mai spus prof. Mia Tichieru.
Potrivit directorul Școlii Gimnaziale Șindrilița, unitatea de învățământ are o capacitate de circa 160 de copii, plus două grupe de grădiniță cu program normal (o grupă mijlocie și o grupă mare).
Școala dispune de Laborator de Informatică, Cabinet de Limba și Literatura Română și Limbi Străine, Cabinet de Matematică, Cabinet de Biologie, Chimie și Fizică, Cabinetul de Istorie. Toate sălile de clasă sunt dotate conform normelor europene. În fiecare sală de clasă există tablă interactivă, tablă cu marker, deci a fost exclusă creta. Profesorii dispun de laptopuri, la fel, copiii la Laboratorul de Informatică. Școala mai dispune de camere de supraveghere, ca de altfel în toate sălile de clasă de pe raza comunei Găneasa, la fel și videoproiectoare în toate sălile de clasă, în toate școlile din comună. Școala are grupuri sanitare separate pentru copii și cadrele didactice, cât și grupuri sanitare speciale pentru preșcolari. Orele de sport se vor ține pe un teren exterior amenajat deja, dar este prevăzută și construirea unui teren mai mare.
”Lucrările nu s-au terminat încă la această școală, vor mai fi dotări. Cabinetul de Limba și Literatura Română va fi prevăzut cu o bibliotecă, unde elevul va merge și își va lua cartea sub observația profesorului de Limba și Literatura Română care va înregistra fișa de lectură a copilului. Școala dispune de un spațiu exterior generos, unde vor fi plantați arbori și arbuști. Se lucrează deja la sistemul de irigații. Au fost amenajate locuri de parcare și un loc de joacă. Mai avem un spațiu ce va fi amenajat pentru joacă și relaxare în spatele clădirii vechi”, mai explicat prof. Mia Tichieru, care a mai menționat că școala va funcționa în două schimburi și a semnalat că unitatea de învățământ funcționează cu cadre didactice calificate, bine pregătite, care iubesc copiii.