Unitatea de învățământ are acum o sală de sport nouă, laborator de informatică utilat corespunzător și o sală de lectură primitoare

La festivitatea de deschidere a noului an școlar 2022-2023, care a avut loc la Școala Gimnazială Nr. 1 Glina/Grădinița Nr. 1 Glina, primarul localității, Tudor Ionuț Răzvan le-a prezentat copiilor și părinților acestora noua structură școlară, proaspăt reabilitată la cele mai moderne și actuale standarde. Absolut totul a fost refăcut, de la zidărie, tâmplărie, mobilier școlar și, din acest an, elevii de aici au în dotare și o sală de sport nouă, în condițiile în care, până acum, activitățile sportive se desfășurau într-o sală de clasă.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print, nr. 616

La momentul festiv au participat alături de directorul școlii, Ionela Băjenaru, primarul comunei, viceprimarul Tudor Marian, inspectorul școlar general al județului Ilfov, Adriana Stoica, președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma și vicepreședintele CJI, Ștefan Rădulescu, precum și părintele Ionuț Turcu, de la Parohia ”Adormirea Maicii Domnului” Glina, care a citit o rugăciune pentru copii și le-a transmis acestora să învețe nu pentru note, ci pentru viață, să fie sănătoși și binecuvântați!

”O zi foarte importantă, pentru noi și pentru voi – copii și părinți, pentru că începem un an nou școlar într-o unitate modernă. Mulțumim tuturor celor care s-au implicat, fără ajutorul cărora nu ­s-ar fi reușit acest lucru”, a transmis directorul unității școlare, care ne-a precizat și că de aceste condiții deosebite de studiu vor beneficia peste 300 de copii, distribuiți în 8 clase de primar și 7 de nivel gimnazial. De asemenea, directorul școlii a punctat și noile dotări ale laboratorului de informatică al școlii și sălii de lectură, cu finanțare în cadrul unor proiecte educaționale.

Elevii trebuie să aibă grijă de bunul pe care l-au primit

Primarul Tudor Ionuț Răzvan a mulțumit tuturor celor care au avut răbdare doi ani și au crezut în acest proiect de reabilitare completă a școlii plus extindere cu o sală de sport realizată de la zero, derulat cu finanțare de la bugetul CJI, în proporție de 90% și de la bugetul local – 10%, și a anunțat demarararea în curând a procedurii de achiziție a alimentelor care vor fi destinate programului ”o masa caldă”, program care va avea ca beneficiari toți copiii din sistemul de învățământ din Glina. Iar, ca un bun obicei al administrației locale, și în acest an, edilul le-a spus copiilor că, toți elevii vor găsi pe băncile din clase câte un ghiozdan complet echipat cu tot ceea ce au nevoie la început de an școlar.

De asemenea, primarul i-a rugat pe elevi să păstreze școala în condiții bune, să aibă grijă de ea, astfel ca și cei care se vor înscrie aici în anii următori să aibă parte de aceleași condiții deosebite de învățare.

Educația modelează viitorul

”Educația este cea mai importantă! Fiți serioși și puneți școala pe primul loc! Vă doresc să învățați de drag, nu pentru că trebuie. Educația vă modelează viitorul și doar așa veți reuși în viață! Și, nu în ultimul rând – citiți! Orice vă trece prin mână, pentru că din orice puteți învăța ceva. Dacă nu înțelegeți, întrebați! Un om informat este un om puternic! Felicitări și succes și dascălilor, pentru că reușitele copiilor sunt și reușitele dumneavoastră. Consiliul Județean Ilfov vă este partener pentru orice problemă doriți să o rezolvați”, a declarat și Hubert Thuma, iar Ștefan Rădulescu a urat tuturor – elevi și profesori – mult succes în noul an școlar. ”Cu mic, cu mare pășim din nou pe porțile școlilor, plini de emoție, de bucurie și de încredere. Prima zi a anului școlar marchează începutul unei călătorii care, an de an, deschide noi orizonturi neatinse de cei mici. În drumul lor spre cunoaștere, au nevoie să le fim alături la orice pas și să le oferim încrederea și dragostea de care au nevoie pentru a-și urma calea”, a spus vicepreședintele CJI.

”Emoțiile necunoscutului”

Despre ”emoțiile necunoscutului”, încercate mai ales la clasele pregătitoare și la clasa a V-a, dar și despre noutățile aduse în structura anului școlar 2022-2023, a vorbit Adriana Stoica, inspector școlar general al județului Ilfov. Aceasta a amintit de împărțirea în 5 module de învățare și 5 vacanțe, eliminarea tezelor la gimnaziu, eliminarea ponderii mediei școlare pentru clasele V-VIII în media de admitere la liceu și de modul în care se vor calcula din acest an mediile anuale pentru disciplinele de studiu. Adriana Stoica a transmis elevilor să aibă încredere în școală, iar părinților le-a cerut să fie aproape de corpul didactic care ”face minuni cu copiii dumneavoastră”! Profesorilor le-a transmis sănătate și multă putere de muncă, apreciind în aceeași măsură și munca personalului didactic auxiliar sau a personalului nedidactic, fără de care o unitate școlară nu poate să funcționeze așa cum trebuie.

Primii care au plecat de la festivitate au fost cei mici, copiii din cele trei grupe de grădiniță, însoțiți de către educatoarele lor, iar elevii Școlii Gimnaziale Nr. 1 au fost invitați, alături de părinți, să vadă cum arată acum clasele lor și să-și preia ghiozdanele și manualele.