Summitul Transport & Logistics 2015

Ștefan Rădulescu, vicepreședintele Consiliului Județean Ilfov (CJI) a participat, recent, la cea de-a doua ediţie a Summit-ului Transport & Logistics 2015, organizat de „Ziarul Financiar”. Evenimentul și-a propus o analiză asupra noilor provocări generate de o piaţă în continuă extindere, datorită exporturilor. Au fost luate în discuție oportunităţile de creştere ale firmelor de transport şi logistică, problemele cu care se confruntă în prezent aceste companii în România şi ce ajutor poate oferi statul, în acest caz.

Județul Ilfov a fost reprezentat, din partea Consiliului Județean de către Ștefan Rădulescu. Vicepreședintele CJ Ilfov a prezentat, cu această ocazie, participanților proiectul de transport intermodal BIMH (Bu­cu­rești-Ilfov Multimodal Hub), principalul proiect al CJI care urmărește îmbunătățirea infrastructurii de transport din județ. Proiectul are ca obiectiv o integrare a modalităților de transport – feroviar, rutier și aerian -, prin crearea unui parc logistic și a unui sistem de management integrat al facilităților de transport și stocare a mărfurilor.

Ștefan Rădulescu a mai aminitit și de al­te proiecte aflate în desfășurare, în județul Ilfov. „Este în curs de realizare planul pentru pasajul de la Domneşti, peste Centura Capitalei, iar, în curând, vor demara lucrările. De asemenea, am propus realizarea unei conexiuni rutiere între autostrada A3 şi Aeroportul Henri Coandă, iar pentru a mai fluidiza traficul pe Centura de Sud a Capitalei am obţinut o finanţare nerambursabilă, pentru DJ 401A, între Vidra şi Domneşti”.