Prim-vicepreședintele PDL, Cătălin Predoiu, a declarat că lunea viitoare (30 iunie n.r.) comisiile de specialitate PNL-PDL vor prezenta comisiei mixte de negociere proiectul noului partid, cel de statut, programul economic și politic și al viitorului candidat la Președinție.

„Aceste trei proiecte redactate de șefii de subcomisii vor intra în discuția colegilor de la PNL. După aceste discuții, vom avea din nou consultări împreună și vom finaliza proiectul de țară, care este punctul final al procedurilor pe care le desfășurăm acum”, a spus Predoiu, după întâlnirea PNL-PDL. În ceea ce privește sigla și numele noului partid, el a declarat că acestea sunt chestiuni în discuție care vor fi finalizate după ce „proiectele vor fi pe masă”. În ceea ce privește desemnarea unui candidat comun la Președinție, Predoiu a afirmat că PDL și PNL evaluează ofertele pe care le au din partea unor case specializate de cercetare sociologică pentru profilul de candidat și apoi măsurătoarea candidaților. El a precizat că aceste măsurători se vor realiza după 15 iulie. 

La rândul său, purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a adăugat, în acest sens, că nu a existat încă o întâlnire a comisiei de statut și că PNL și PDL lucrează la un draft, dar că acesta nu a fost, deocamdată, convenit. Pocora a precizat că întâlnirea PNL-PDL a fost una tehnică, făcându-se o evaluare a situației din organizații. „Ceea ce s-a remarcat este că a început dialogul între organizațiile județene. Unele organizații au dialogul mai avansat, altele sunt la început, dar premisele sunt pozitive”, a afirmat ea.