Mult zgomot pentru nimic

În ultima vreme, capul de afiș al știrilor politice este ținut de vestea că Victor Ponta ar părăsi PSD și ar trece, cu arme și bagaje, în curtea Partidului România Unită (PRU). Însuși fostul premier dă de înțeles că acest lucru nu ar fi imposibil.

Victor Ponta a declarat, duminica trecută, că dacă va merge la PRU ține de decizia lui Liviu Dragnea pentru a ajuta acest partid să intre în Parlament. El a afirmat că decât să ai un jucător pe care să-l ţii în tribună, mai bine îl transferi la altă echipă. „Asta e decizia antrenorului. Împreună luăm decizia şi poate să ne împrumute. Când ai un jucător care nu are loc în echipă, decât să-l ţii pe bancă sau în tribună, lasă-l să joace la o echipă şi se întoarce când ai nevoie”, a declarat Victor Ponta despre un eventual ”transfer” la PRU. Întrebat dacă decizia conducerii PSD va fi pentru o transferare a sa la partidul condus de Bogdan Diaconu, el a spus: „Negociem”.

La întrebarea dacă la alegerile din 11 decembrie va fi ales deputat PSD sau PRU, el a răspuns că singurii care trebuie întrebaţi sunt cei doi lideri ai PSD şi PRU. „Prima opţiune rămâne PSD. Totdeauna, în orice situaţie, la orice vârstă şi în orice moment”, a mai spus Ponta, cu precizarea că niciodată nu va face rău PSD.

Dragnea
va discuta cu „transferabilul” Ponta

La rândul său, Liviu Dragnea, a declarat că‑l va căuta pe Victor Ponta pentru a-l invita să se implice în campania electorală a partidului, inclusiv la redactarea programului de guvernare. „Eu cred că această discuţie trebuie să se încheie zilele următoare. Victor Ponta e unul dintre cei mai valoroşi oameni pe care i-a avut PSD, un preşedinte de partid bun, un premier bun, printre cei mai buni premieri, că a făcut lucruri bune împreună cu noi, cu toată echipa. PSD are nevoie de Victor Ponta, România are nevoie de Victor Ponta. (…) Vreau să închidem subiectul ăsta cât mai curând, în sens pozitiv. Nici el nu s-a certat cu mine, nici eu nu m‑am certat cu el”, a declarat Liviu Dragnea.

 

Tăriceanu nu crede în „defectarea” lui Ponta

 

„Nu cred că (Victor Ponta – n.r.) va pleca. Părerea mea e că ar fi o greşeală, dar nu cred că Victor Ponta ar putea să facă un astfel de gest. Eu cred că e prea mult legat, în timp, de PSD. Sigur, poate are o anumită nemulţumire pe care eu pot să o înţeleg din anumite considerente”, a declarat copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu, în contextul speculaţiilor potrivit cărora Victor Ponta ar urma să se înscrie în Partidul România Unită. Totodată, Tăriceanu a infirmat şi zvonurile potrivit cărora Victor Ponta ar viza intrarea în ALDE, afirmând că nu are impresia că Ponta „este în căutare de partid”