Colegiul Psihologilor din România a demarat campania „Oameni pentru oameni, psihologi dedicați pentru o Românie solidară!”

Urmare a instituirii stării de urgență pe teritoriul României și a evoluției situației epidemiologice determinată de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2 la nivelul țării, Colegiul Psihologilor din România a demarat campania „Oameni pentru oameni, psihologi dedicați pentru o Românie solidară!”, campanie care urmărește să asigure, în regim gratuit, suport psihologic în contextul epidemiei de COVID-19, prin intermediul psihologilor voluntari.

Pandemia a creat vulnerabilități atât de ordin fizic, cât și psihic, și a impus tuturor reguli stricte și restricții care ne-au modificat rutina, planurile și tiparele obișnuite de interacțiune cu cei dragi. Izolarea, carantinarea sau starea de boală pot conduce la dezorientare, la sentimentul lipsei de speranță, îngrijorare sau anxietate, iar în tot acest proces de schimbare prin care trecem, nu avem toți aceeași abilitate de a ne adapta regulilor.

Astfel, pentru a creşte suportul psihic de care oamenii au nevoie în aceasta perioadă, mai mulţi specialiști oferă telefonic consiliere psihologică celor care au nevoie de un sprijin în plus. Vă rugăm să regăsiți în linkul mai jos (site-ul Colegiului Psihologilor din România, secțiunea SUPORT PSIHOLOGIC – COVID-19) psihologii disponibili, programul fiecăruia, precum și numerele de telefon și adresele de e-mail la care pot fi contactați: https://alegericpr.ro/images/files/dosare/CPR_Filiala_Bucuresti_-_Lista_voluntari_COVID-19_-_actualizat_03.04.2020.pdf