RADET anunţă închiderea sistemului de încălzire, având în vedere evoluţia temperaturilor exterioare din ultima perioadă.

Așadar, începând de astăzi, 28 aprilie 2017, se inițiază procedurile de oprire a furnizării energiei termice pentru încălzire către consumatorii racordaţi la sistemul centralizat al Municipiului Bucureşti. Măsura a fost luată în conformitate cu prevederile art. 117 din Regulamentul pentru furnizarea şi utilizarea energiei termice, care precizează că „oprirea încălzirii se face după trei zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depăşeşte +10°C, între orele 18.00 – 06.00“.

De la această măsură fac excepţie obiectivele speciale – spitale, creşe, şcoli, grădiniţe,  sere, etc. – în cazul cărora sistarea serviciilor de încălzire se va face la solicitarea scrisă a conducerii acestora.

            Reamintim că, pe 18 aprilie, RADET a decis repornirea sistemului de alimentare cu agent termic pentru încălzire având în vedere numeroasele cereri primite de la cetăţeni precum şi prognoza meteo care indica temperaturi medii sub 10 grade.

Cu toate acestea, mulți abonați s-au plâns de faptul că, în calorifere, agentul termic a fost livrat la o temperatură foarte scăzută, iar locuințele au rămas, de fapt, neîncălzite…