Intensificările de vânt cu viteze de până la 50 km/h reprezintă principala caracteristică a vremii în Capitală, pentru perioada următoarelor trei zile, iar precipitațiile sub formă de ninsoare vor fi sporadice și de mică intensitate.

„Pentru București, caracteristica principală din punct de vedere meteorologic va fi vântul, care va sufla destul de puternic, cu până la 50 de km/h. Intensificările vântului vor fi prezente încă din această seară până miercuri, tot la orele serii. Ninsoarea va fi destul de slabă și va cădea sporadic, din când în când. În rest, în cele două județe din sud-vest (Caraș-Severin și Mehedinți, n.r.) și în alte două județe din sud-est (Călărași și Constanța, n.r.), unde este emisă atenționare Cod galben, va ninge mai consistent, iar fenomenul de zăpadă viscolită va fi mai pregnant. În acele zone, vântul va sufla și cu 60 km/h. În cursul zilei de mâine (marți, 17 ianuarie 2017, n.r.) vom analiza datele noi pe care le vom avea și, în funcție de acestea, vom actualiza sau nu atenționarea sau informarea de vreme rea”, a declarat Mihai Tinu, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), citat de Agerpres.

ANM a emis o atenționare Cod galben de ninsori și viscol, valabilă începând din această seară în patru județe din sud-vest și sud-est, în timp ce tot de luni seară va fi în vigoare o informare meteo de vânt și ninsori slabe, la nivelul întregii țări.

Citește și: Prognoza pe următoarele două săptămâni