ACL va depune, la Camera Deputaţilor, moţiunea simplă pe Educaţie „PSD amanetează educaţia pentru a achiziţiona voturi”. Demersul este centrat pe OUG 49/2014, a precizat Raluca Turcan, vicepreşedinte al PDL.

Prin această moţiune simplă, ACL va cere demisia ministrului Educaţiei și abrogarea Ordonanţei de Urgenţă 49/2014, care „mutilează” Legea educaţiei naţionale. Totodată, în moțiune se mai solicită renunţarea la a treia sesiune de Bacalaureat şi la doctoratul fără frecvenţă. „ACL depune moţiunea simplă pe educaţie pentru a sancţiona delăsarea, clientelismul şi cinismul ministrului Educaţiei”, a subliniat Turcan. Ea a mai precizat că, în acest an, în premieră absolută, copiii de clasa I și a II-a încep şcoala fără manuale noi şi că premierul Victor Ponta este „potenţial candidat al Cărţii Recordurilor”.

„PSD vrea să transforme educaţia naţională după chipul şi asemănarea mediocrităţii educaţiei liderilor săi: «plagiatorul Ponta», «eruditul Şova» şi ceilalţi (…) În situaţia în care Victor Ponta va continua dictatura ordonanţelor de urgenţă, România secolului XXI va deveni prizoniera secolului XIX, iar tot mai mulţi români vor fi căpşunarii Europei”, a mai spus Raluca Turcan. Totodată, ea a subliniat că Ordonanţa adânceşte diferenţa dintre România şi Europa.