Foto: Basilica.ro

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a oficiat slujba de înmormântare a Regelui Mihai I al României împreună cu un sobor de arhierei în Catedrala Patriarhală. La final, Părintele Patriarh s-a rugat pentru odihna sufletului Majestății Sale defuncte și a adresat condoleanțe Familiei Regale și tuturor celor îndurerați, informează basilica.ro.

 

În cuvântul rostit cu acest prilej, Părintele Patriarh Daniel a surprins calitățile spirituale ale monarhului și legătura sa cu Biserica Ortodoxă Română în general și cu lăcașul de cult în care i-a fost oficiată slujba de înmormântare, în special.

„Regele Mihai I al României a venit de multe ori în această biserică ocrotită de Sfinții Împărați Constantin și Elena și construită de Constantin Șerban Basarab între anii 1654-1658 devenită în 1668 Catedrală Mitropolitană, iar din 1925 Catedrală Patriarhală. În această catedrală a fost uns ca rege minor, la vârsta de 6 ani de Patriarhul Nicodim. Credința în Dumnezeu era pentru Majestatea Sa lumină și viață, și de aceea virtuțile lui au fost prețuite atât de casele regale cât și de oameni simpli”, a spus Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Totodată, Părintele Patriarh a subliniat sensul rugăciunilor și textelor biblice citite: „Apostolul și evanghelia citite în cadrul slujbei de înmormântare sunt temelie puternică pentru întărirea credinței în nemurirea sufletului și învierea trupului la a doua venire a Mântuitorului. În acest sens, rugăciunile Bisericii pentru cei adormiți sunt pline de iubire și speranță. Ele ne arată că iubirea este mai tare decât moartea și mormântul nu este ultima destinație a omului”.

Sursa: Basilica.ro