Grupul auto Renault şi-a propus ca, începând de anul viitor, să vândă peste 50% din vehiculele sale în afara Europei, faţă de 48% în prezent, a declarat miercuri di-rectorul operaţional, Carlos Tavares.

De asemenea, Carlos Tavares a declarat că divizia Renault Samsung Motors Corp. este o bază importantă de export în Asia, respingând speculaţiile potrivit cărora grupul auto francez ar putea să-şi vândă divizia din Coreea de Sud.Pentru a-şi creşte cota de piaţă în Coreea de Sud, Renault are de gând să introducă în 2013 un nou crossover de talie mică. 

În prezent, Renault Samsung, al patrulea constructor auto din Coreea de Sud, controlează o cotă de piaţă de 8,7% însă grupul Renault şi-a propus ca în viitorul apropiat să ajungă la o cotă de 10% pe piaţa sud-coreeană. Po­trivit datelor ACEA (Asociația Europeană a Producătorilor de Automobile), înmatriculările de autoturisme Renault în Europa au scăzut cu 13% în luna mai, în timp ce piaţa auto a înregistrat o contracţie de 8,7%.  Compania Dacia de la Mioveni a fost preluată de Renault în anul 1999. Renault a lansat, până în prezent, şapte modele sub marca Dacia, respectiv Dacia Logan, Dacia Logan MCV, Dacia VAN, Dacia Logan Pick-Up, Dacia Sandero, Dacia Sandero Stepway şi Dacia Duster.