Pentru a treia oară în ultimii ani, Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne ar putea decide echipele retrogradate din România, după încheierea sezonului competițional.

Concordia Chiajna nu poate răsufla ușurată înaintea ultimelor două etape de campionat. FC Vaslui și U Cluj au depus sau intenționează să depună contestații la TAS, iar rezultatele acestora ar putea creiona o altă structură a retrogradatelor.

În primul rând, e vorba de FC Vaslui, care nu a primit licenţa pentru sezonul 2014/2015 al Ligii I, gruparea moldoveană nefăcând inițial apel la decizia primei instanţe a Comisiei de licenţiere a FRF. Locul echipei FC Vaslui urma să fie luat, în sezonul viitor al Ligii I, de formaţia clasată pe primul loc retrogradabil, 15, așa că ultimele etape ar fi însemnat că se joacă pentru evitarea a doar două locuri care duc spre Liga a II-a, 16 și 17, poziția a 18-a fiind ocupată, fără drept de apel, de deja retrogradata Corona Brașov. Ar fi fost o veste bună pentru ilfoveni, numai că bucuria s-ar putea transforma în tristețe în câteva săptămâni (oricum, după încheierea sezonului la noi), când se va analiza apelul depus de moldoveni la forul european. Cei care au depus apel au fost cei de la Consiliul Local Vaslui care, în calitate de acţionar minoritar (16%), a înaintat recurs la Lausanne. „Faptul că TAS-ul a aprobat cererea demonstrează că FIFA și UEFA nu fac altceva decât să respecte criteriul sportiv. Atât timp cât mai ai dreptul la un apel, de ce să nu te prezinţi la el”, a comentat fostul finanţator, Adrian Porumboiu, la Digi Sport. Și uite așa, și locul 15 ar putea deveni retrogradabil.

Tot la TAS ar vrea să se adreseze și U Cluj, care ar putea înainta chiar două cazuri! În afară de cererea pentru judecarea „cazului Martac”, clujenii vor cere sancţionarea Concordiei Chiajna, deoarece stadionul formaţiei de lângă București nu întrunește condiţiile minime pentru a putea găzdui meciuri în Liga 1. „Să piardă toate meciurile cu 3-0. Să vedem și noi dacă stadionul din Chiajna întrunește condiţiile necesare și dacă poate organiza meciuri de Liga 1“, a spus finanțatorul clujenilor, Florian Walter, pentru ProSport.

Și iată cum TAS se va implica, din nou, în nebunia retrogradării din Liga I. Și, tot din nou, din păcate, după finalul de sezon…