FC Voluntari pregătește debutul în Liga I

12-0 sau 5-0 sunt rezultate considerate foarte bune, chiar și în amicale, așa că cei de la FC Voluntari, care își pregătesc în Turcia debutul în Liga I, au de ce să fie mulțumiți. 

Tehnicianul Bogdan Argeș Vintilă a fost numit în funcţia de antrenor principal al echipei FC Voluntari, el semnând un contract pe un sezon cu această echipă și urmând a fi ajutat de secunzii Ilie Poenaru și Sorin Popescu, în timp ce antrenor cu portarii va fi Cristian Preda. Începând cu 1 iulie, din staful administrativ al FC Voluntari fac parte și foștii fotbaliști Florentin Dumitru și Bogdan Nicolae.
Nici la capitolul achiziții FC Voluntari nu stă rău. Ilfovenii au anunţat transferul fundașului dreapta Radu Zaharia (26 de ani), care a evoluat în ultimele șapte sezoane pentru echipa Gaz Metan Mediaș, al ex-rapidistului și ex-dinamovistului Nicolae Grigore (30 de ani, foto), care a mai jucat și pentru formaţiile Al Ettifaq și Apollon Limassol. De asemenea, la Voluntari vor juca mij­lo­ca­șul ivorian Hamed Kone și portarul Răzvan Petrariu. Kone (28 de ani), care a jucat în sezonul trecut pentru Academica Argeș, a semnat un contract pe doi ani, iar Petrariu, în vârstă de 20 de ani, a evoluat în ultimele două sezoane în 48 de meciuri pentru SC Bacău și a semnat cu FC Voluntari un contract pe cinci sezoane. Cele mai importante transferuri par a fi, însă, cele ale steliștilor Paul Pârvulescu și Constantin Vâlceanu, împrumutați, pentru cel puțin un sezon, la formația ilfoveană.

 

Victorii cu tot felul de „selecționate”

FC Voluntari efectuează un stagiu de pregătire în Turcia, unde susţine patru partide amicale. Lotul deplasat în Turcia este următorul: Balauru, Botaș, Petrariu – portari, Novakovici, Pîrvulescu, Zaharia, Leașă, Achim, Poverlovici, Maxim, S. Rădoi, Moga – fundași, Kone, Ispir, Todoran, Novac, T. Bălan, Călinţaru, G. Deac, Cârstocea, Vâlceanu – mijlocași, A. Bălan, Voduţ, M. Matei – atacanţi.

Într-un amical, FC Voluntari a învins cu 12-0 o selecţionată de jucători turci care evoluează în ligile inferioare din Germania. Golurile au fost marcate de Voduţ (4), Matei (3), Deac, Călinţaru, T. Bălan, Cârstocea și Ad. Bălan, iar antrenorul Bogdan Vintilă a folosit câte o echipă în fiecare repriză, pentru a-și da seama de potențialul elevilor săi.

De asemenea, ilfovenii au învins cu scorul de 5-0 o selecţionată a jucătorilor africani din ligile inferioare din Turcia. În acest joc, golurile învingătorilor au fost marcate de T. Bălan, Novakovici, G. Deac, Voduţ și Ad. Bălan.

FC Voluntari va juca meciurile de pe teren propriu pe stadionul Dinamo, după ce fotbaliștii ilfovenii au solicitat conducerii clubului să nu evolueze – așa cum se părea că se va întâmpla – pe „sinteticul” de la Chiajna.

FC Voluntari a ales arena din Șoseaua Ștefan cel Mare până la finalizarea lucrărilor de modernizare ale stadionului Anghel Iordănescu, din Voluntari.