Încă un „doctor” făcut „pe puncte” va rămâne fără titlul obținut prin metoda „copy&paste”. Este voba despre primarul Sectorului 3, Robert Negoiță.

Vestea a fost anunțată de Ministerul Educaţiei care precizează că CNATDCU a primit cererea Academiei de Poliţie „Al. I. Cuza” privind retragerea titlului de doctor în cazul primarului Sectorului 3, Robert Negoiţă, după ce instituţia de învăţământ a constatat că lucrarea de doctorat este plagiată. Robert Negoiţă este doctor în Ştiinţe Juridice din anul 2012, când şi-a dat doctoratul la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, teza fiind intitulată „Criza economico-financiară şi impactul acesteia asupra echilibrului social”.

 

Cunoștințele dobândite practic, cele mai importante

 

Robert Negoiţă spune că, cel mai probabil, îi va fi retras titlul de doctor şi că nu are niciun regret în acest sens, singurul lucru pe care îl regretă fiind faptul că s-a lăsat tentat de moda titlurilor academice. „Singurul lucru pe care îl regret este acela de a mă fi lăsat tentat, în trecut, de această <<modă>> a titlurilor academice. Este un episod pe care mi-l asum şi din care am învăţat o lecţie importantă: singurele realizări notabile sunt cele construite pe o baza sănătoasă! Mi‑am asumat acest principiu în calitate de primar dar, din păcate, nu l-am avut în vedere din perspectiva academică. Tocmai de aceea, mă voi supune deciziei Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), dacă acesta va decide să îmi retragă titlul de doctor”, a precizat Negoiţă.