Liberalii se pregătesc de alegeri

Alegerile se apropie cu pași repezi. Liberalii au început deja pregătirile pentru scrutinul din toamnă (sau iarnă, nu se știe încă). O primă declarație a conducerii PNL, prin vocea lui Vasile Blaga, susține că liberalii nu își propun o paritate în ceea ce priveşte reprezentarea pe listele pentru alegerile parlamentare a vechilor membri PNL şi PDL.

În același context, copre­ședintele PNL Vasile Blaga a afirmat că el va candida tot în Timiş, în timp ce Alina Gorghiu a susţinut că va fi pe liste „unde este greu”.

 

Doar cei care vor munci vor fi pe liste

„Nu de pe poziţiile astea plecăm, pentru că toţi suntem liberali. Astăzi, când am discutat (…) am plecat de la ideea că nu mai pot fi parităţi şi vă explic de ce: între timp, au fost alegerile locale, au fost aleşi 1.086 de primari. Noi aveam doar 750 de primari. Am primit 300 de primari în plus, am câştigat. (…) Evident că primarii sunt membri în Birourile Politice judeţene şi nu pot să spun că un primar nu va fi, dar va fi unul de la vechiul PDL că îmi place mie de el. Nici pe departe! Tot aşa le-am transmis (…) că doar cei care vor munci vor fi pe aceste liste pe poziţii aşa-zis eligibile. Va depinde de fiecare organizaţie câte locuri vor fi eligibile. Un lucru este simplu în politică, totul este pe adunare, scorul partidului va fi suma rezultatelor organizaţiilor”, a explicat Vasile Blaga. El a mai adăugat că, într-un judeţ în care PNL are acum 7 parlamentari, partidul va trebui să obţină un scor de 70%. Blaga a mai afirmat că din moment ce vor fi depuse liste pentru 42 de județe, vor fi 84 de liberali cap de listă, explicând că asta implică un scor de 15%.

„Presupun că ne propunem mai mult’”, a adăugat liberalul, refuzând însă să spună ce scor îşi propune PNL. „Când vă spune Dragnea ce face PSD, atunci vă voi spune şi eu ce face PNL”, a susţinut el.

Alina Gorghiu pune umărul la greu

„O să fiu pe o listă într-o circumscripţie în care va fi foarte greu pentru PNL. Vă promit. Nu mă duc într-o filială unde este uşor”, a spus Alina Gorghiu, la rândul său. Întrebată ce rol va avea Cătălin Predoiu, Gorghiu a precizat că Predoiu va fi „cu siguranţă” pe listele PNL pentru alegerile parlamentare, însă nu s-a decis unde.

 

Lui Qintus îi place de Cioloș

 

Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a declarat că un Congres PNL ar trebui să aibă loc anul viitor, aşa cum s-a stabilit și a afirmat că îl place foarte mult pe Dacian Cioloş, dar depinde de acesta dacă va vrea să preia şefia PNL. „Eu am spus de la început că acest Congres trebuie să îl facem aşa cum am hotărât, anul viitor, după ce consolidăm bine teritoriul şi pentru ca până atunci să găsim soluţia conducătorului unic al partidului care anu este o treabă uşoară”, a afirmat preşedintele de onoare al PNL, care a mai precizat că preşedintele unic al PNL poate să provină din cele două formaţiuni sau chiar din afară.