Sursă foto: Digi Sport

România a pierdut primele trei meciuri de simplu cu Belgia şi l-a câştigat pe cel de dublu în întâlnirea din Fed Cup, care s-a desfăşurat la Sala Polivalentă din Bucureşti.

Echipa României a ratat astfel accederea în barajul pentru calificarea în Grupa Mondială I. „Tricolorele”, învinse în ultimele meciuri de Cehia, Germania şi Belgia, vor juca acum barajul pentru menţinerea în Grupa Mondială II.

Irina Begu a pierdut, duminică, meciul cu Elise Metrtens, scor 6-3, 5-7, 5-7, al treilea al întâlnirii România – Belgia, astfel că ultimul meci de simplu, al patrulea, nu se mai joacă, trecându-se direct la cel de dublu, Monica Niculescu / Sorana Cîrstea – Kirsten Flipkens / Maryna Zaneska 6-2, 6-0. Mertens a încheiat ultimul game de aproximativ 10 minute în care Begu a salvat trei mingi de meci.

Sâmbătă, Monica Niculescu a pierdut fără drept de apel primul meci, scor 3-6, 4-6 cu Kirsten Flipkens. În al doilea meci al zilei, Sorana Cîrstea a pierdut cu Yanina Wickmayer după mai bine de trei ore de joc dramatic, scor 6-7, 7-5, 4-6.