Transplantul chiar este o minune pentru pacienții cu suferințe extrem de grave, a căror supraviețuire depinde de un organ sau de un țesut sănătos. După intervenție, ei trăiesc aproape normal, putând desfășura chiar și activitate sportivă de performanță.

 Cea mai bună dovadă în acest sens o avem de la sportivii români care, deși au suferit o intervenție atât de dificilă, sâmbătă, 14 mai, au participat la Campionatul Balcanic de Fotbal al Pacienților Transplantați și au câștigat competiția. Campionii au demonstrat astfel, că activitatea fizică are multiple efecte benefice asupra sănătății și că pacienții nu sunt condamnați la o viață monotonă. Ediția din acest an a campionatului, a fost organizată de Federația Română de Fotbal în parteneriat cu Fundația pentru Transplant România 2006 și a avut loc la Baza Sportivă a Federației Române de Fotbal de la Mogoșoaia. Meciurile au avut loc sub privirile admirative ale medicilor care le-au dat a doua șansă la o viață normală.   

 

 

Nimeni nu a avut nevoie de asistență medicală”

 Acțiunea s-a desfășurat sub sloganul “Transplantul și activitatea fizică”. Au participat patru echipe, câte una din Bulgaria, Croația, Republica Moldova și România. Echipa României a câștigat locul I. Având în vedere complexitatea competiției, se impunea și o bună asigurare a asistenței medicale de urgență. “Crucea Roșie Ilfov a fost co-organizator. Voluntarii noștri au fost prezenți la baza sportivă pentru supraveghere și intervenție prim ajutor. Însă, meciurile s-au disputat fără accidente și nu s-a intervenit. Nimeni nu a avut nevoie de asistență medicală”, ne-a spus Niculae Mihalache, directorul general al Crucii Roșii Ilfov.