golden 2017,money saving concept

Reprezentanții Romanian Business Leaders (RBL) trag un semnal de alarmă referitor la viitorul „impozit pe gospodărie”. Ei sunt convinși că românii nu se vor duce la consultanții fiscali ca la medicul de familie ca să dea banii pe care trebuie să îi datoreze statului, pentru că este posibil ca acești bani să fi fost deja cheltuiți.

Avertismentul a fost lansat de Angela Roșca, membru în Consiliul director al  RBL și managing partner TaxHouse, într-o conferință de presă. „Ne preocupă ce se va întâmpla cu întreaga populație care va primi acești bani (salariile – n.r.) de la noi, angajatorii, lună de lună, și îi vor cheltui. În mai — septembrie 2019, când vor trebui să dea bani se vor duce la acești perceptori, pentru că e mult spus consultanți fiscali, de bunăvoie, ca la medicul de familie să le dea acești bani. Noi nu credem în această ipoteză. Nu se vor duce ca la medicul de familie. (…) La medicul de familie mă duc pentru că eu chiar sunt bolnav și am nevoie ba de medicamente, ba de adeverință. Perceptorul o să alerge el după mine să îi dau banii aceia pe care, eventual, nu o să-i mai am. Chestia asta va creea o întreagă problemă socială. Noi va trebui să îi educăm pe acești angajați. Noi va trebui poate să le punem banii deoparte să fim siguri că la sfârșitul anului 2018 mai au bani ca să dea după ce se depune declarația din mai”, a spus Roșca.

La impozitarea gospodăriilor sunt 4 cote!

„RBL susține cota unică. Spunem că susținem un sistem care și-a dovedit eficiența, că a contribuit la creșterea economică, a scos din economia gri și neagră venituri. Nu susținem acest impozit pe venit al gospodăriilor, publicat recent în spațiul public. Presupune o modificare a întregii paradigme fiscale. Acest sistem propus face o trecere netransparentă la un sistem progresiv de impozitare. (…) Se propune un sistem de două cote 0% și 10%, dar, în realitate, pe baza proiectului sunt 4 cote, vorbim de 0%, 3%, 10% și 16%. Avem 4 cote pe diverse tipuri de venituri în proiectul de modificare a Codului fiscal”, a spus oficialul TaxHouse.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, numărul 349