S-a dovedit științific!

E adevărat. În biserică putem să ne vindecăm tot felul de răni, de la cele sufletești până la cele trupești. Minunea survine ca răspuns la  dreapta credință și la rugăciunile pe care le rostim din adâncul sufletului. Au dovedit-o oamenii de știință din St. Petersburg care au și descoperit mecanismul acestui fenomen divin.  

Faptul că problemele de sănătate sunt strâns legate de cele emoționale nu mai este un secret de mult timp. Majoritatea neliniștilor sufletești și a bolilor care ne mistuie trupul sunt urmările gândirii noastre negative. Mânia, ura, frustrarea, gelozia, lipsa iubirii și a bucuriilor dereglează activitatea organelor, pregătind terenul pentru declanșarea unor tulburări grave. Din fericire, Dumnezeu ne-a lăsat la îndemână remediul tuturor emoțiilor negative. Rugăciunea. Spusă din toată inima, ea atenuează blocajele de la nivelul organelor și ne ajută să ne recâștigăm echilibrul de care avem atâta nevoie pentru a ne redobândi starea de bine.    

 

“Rugăciunea repară și structura grav afectată a conștiinței”

Prin ce minune ne vindecă rugăciunile? Invidia, fricile și situațiile conflictuale rămân mult timp în mintea noastră. Când ne rugăm, însă, grijile și toate gândurile negative pe care le avem trec pe un plan secundar. Uneori chiar dispar cu totul. Iar consecința este mult așteptata vindecare psihică și fizică. “O rugăciune este un remediu puternic. Ea nu numai că reglează toate procesele din organismul uman, dar repară și structura grav afectată a conștiinței”, spune Valeri Slezin, șeful Laboratorului de Neuropsihofiziologie al Institutului de Cercetare și Dezvoltare Psihoneurologică Bekhterev din Sankt Petersburg, Rusia.

 

Uimitor! Cu puterea ei, stinge cortexul cerebral

În încercarea de a obține informații cât mai certe și mai amănunțite cu privire la această posibilitate de vindecare, profesorul Slezin a aprofundat cercetarea. În timpul studiului, el a măsurat puterea rugăciunii. A înregistrat electroencefalogramele unor călugări, în momentele în care se rugau. Spre uimirea sa, a captat un fenomen de-a dreptul bizar, “stingerea” completă a cortexului cerebral. Starea mai este întâlnită doar la bebelușii de două-trei luni, atunci când sunt lângă mamele lor și se simt într-o siguranță absolută. Cortexul cerebral este locul unde informațiile primite de cele cinci simțuri văz, auz, miros, gust și pipăit sunt analizate și prelucrate, astfel încât alte părți ale sistemului nervos pot reacționa la informație, dacă este necesar. Tot el este responsabil și de producerea mișcărilor coordonate, care sunt vitale pentru activitățile conștiente.  

Și slujbele ajută la ameliorarea suferințelor

Slujbele săvârșite de preoți în biserici participă și ele, cu succes, la ameliorarea sănătății. Lucru dovedit de inginerul electrofizician Angelina Malakovskaia, de la Laboratorul de Tehnologie Medicală și Biologică, în urma realizării a peste o mie de cercetări privind evaluarea stării de sănătate a credincioșilor înainte și după slujba religioasă. Astfel, ing. Angelina Malakovskaia a observat că slujba în biserică îi ajuta pe oameni să-și regleze tensiunea arterială și valorile analizei sângelui.

 

Alte binefaceri ale rugăciunilor și lucrurilor sfinte

Ü Rugăciunile neutralizează radiațiile – După explozia de la Cernobîl, instrumentele de măsură arătau indici care depășeau capacitatea de măsurare a aparatelor. În zona apropiată Bisericii Arhanghelului Mihail, situată la o distanță de numai patru kilometri de reactoare, valoarea radiațiilor era normală,  

Ü Apa sfințită, suntele clopotelor și semnul Crucii vindecă boli grele. Așa se explică faptul că, în Rusia, clopotele bat întotdeauna când sunt epidemii,

Ü Semnul Crucii omoară microbii (cum ar fi stafilococii), atât din apa de la robinet cât și din cea a lacurilor și râurilor,

Ü Ultrasunetele emise de clopotele care bat omoară virușii hepatici, gripali și tifosul.

Va urma!

 

Aflați din numărul de săptămâna viitoare ce alte beneficii ne aduc rugăciunile și toate celelalte lucruri sfinte. Material realizat, bineînțeles, în baza unor demonstrații științifice.