@ A fost semnat Contractul de execuţie lucrări „Extindere reţele alimentare cu apă, reţele de canalizare, staţii de pompare apă uzată în Măgurele” @ Orașul va beneficia de reabilitarea rețelei de distribuție apă – 6,820 km, extinderea rețelei de distribuție apă – 49,191 km, extinderea rețelei de canalizare – 43,282 km și 19 stații noi de pompare apă uzată.
După localitățile Pantelimon, Mogoșoaia și Bragadiru, joi, 5 august, a avut loc semnarea Contractului de execuţie lucrări „Extindere reţele alimentare cu apă, reţele de canalizare, staţii de pompare apă uzată în Măgurele“.
Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 561
La evenimentul organizat la Centrul Cultural Măgurele au participat, alături de semnatarii contractului, președintele și vicepreședintele Consiliului Județean Ilfov – Hubert Thuma și Ștefan Rădulescu, deputatul de Ilfov George Tuță, primarul orașului Măgurele, Narcis Constantin și oficialități locale.
”Lucrurile încep să se miște în direcția pe care ne-o dorim cu toții în Ilfov și mă bucur că pot participa la astfel de momente”, a semnalat președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma.
Cu o valoare de 64.989.803,02 fără TVA și o durată de execuție a lucrărilor de aproximativ 25 de luni, de la data ordinului de începere, la care se adaugă 36 de luni, perioada de notificare a defectelor, semnarea acestui contract reprezintă un pas important pentru dezvoltarea și modernizarea orașului Măgurele, a mai precizat președintele CJI.
Contractul presupune lucrări la infrastructura publică de alimentare cu apă şi de canalizare din localitatea Măgurele prin reabilitarea rețelei de distribuție a apei pe o lungime de 6,82 km, extinderea rețelei de distribuție a apei cu 49,191 km și a rețelei de canalizare cu 43,282 km, plus 19 stații noi de pompare a apei uzate.
Ca și celelalte, și acest contract face parte din „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Ilfov, în perioada 2014 – 2020“, proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 (POIM), fiind atribuit Asocierii Avva Construct Trd S.R.L. (lider)-S.C. Construct Co Group S.R.L.
Obiectivul general al măsurii de investiții îl reprezintă îmbunătățirea infrastructurii de apă și apă uzată, spre beneficiul mediului și al populației, în vederea îndeplinirii obligațiilor de conformare a României la Tratatul de Aderare.
Un moment istoric pentru Măgurele
”Din punctul meu de vedere este un moment istoric pentru orașul Măgurele. Se va încheia o etapă foarte importantă în dezvoltarea orașului, pe care noi am început-o acum patru ani, când am venit în funcția de primar. Am făcut multă canalizare, 32 km, dar nu am avut resursa necesară să finalizăm. Acum, toate zonele din Măgurele, care sunt construite, vor avea apă și canalizare. Sunt foarte mulți bani care intră în orașul Măgurele. Am încredere în constructor că va face ceea ce trebuie și nu va deranja atât de mult populația. Am încredere că va respecta tot ce scrie în caietul de sarcini și totodată îl consider, din momentul acesta, un colaborator al nostrum, pentru că proiectul trebuie implementat, atât de Consiliul Județean, de antreprenor, cât și de primărie. Deci trebuie să lucrăm în echipă. În 2023, când se va termina proiectul, toate construcțiile existente acum ar trebui să beneficieze de apă și canalizare. Esențial este faptul că președintele CJI a reușit să aducă aceste sume extrem de importante și, totodată, să aducă bunăstare fiecărui cetățean”, ne-a declarat Narcis Constantin, primarul orașului Măgurele.
Un proiect esențial, care trebuie să țină cont de investițiile CJI aflate deja în derulare
”Este un proiect esențial pentru orașul Măgurele și pentru Ilfov și care sper că se va termina cât mai curând și fără probleme. Sunt investiții în derulare ale CJ Ilfov și dorim ca prima oară, cel care a câștigat licitația aici, să înceapă lucrările astfel încât să nu trebuiască, după ce facem noi investițiile, să spargem din nou. Mi-aș dori ca lucrarea să înceapă din trei-patru puncte, apoi imediat, să vină o echipă din spate, care să o și închidă. Nu doresc ca peste un an și jumătate, tot orașul Măgurele să fie un șantier deschis”, a mai declarat Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov.
”Este încă un pas important pe care îl facem pentru modernizarea judeţului Ilfov. Dezvoltăm fiecare comunitate în parte, astfel încât oamenii să aibă parte de tot confortul pe care îl doresc”, a punctat și vicepreședintele CJI, Ștefan Rădulescu.
Cătălin Drăgilă, directorul general Apă Canal Ilfov SA, ne-a spus, la rândul său: ”Un contract pe care îl așteptăm de ceva timp. Așteptările sunt mari, toată lumea este pregătită, toți suntem în aceeași echipă și sperăm ca antreprenorul să se mobilizeze pentru a reuși să atingem obiectivele stabilite prin contract”.
Reamintim că Proiectul Regional de Apă-Canal, care a fost aprobat la începutul anului 2021, are o valoarea eligibilă de 277,96 milioane euro, (fără TVA) – bani pentru ilfoveni – din care un procent de 94% va fi acoperit sub formă de finanțare nerambursabilă în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare (POIM). La finalizarea proiectului, adică peste 4 ani, cei peste 230.000 de ilfoveni vor beneficia de apă curată și de servicii de canalizare la cele mai înalte standarde. Contractul de lucrări cuprinde execuția construcțiilor civile, a instalațiilor mecanice, electrice și de automatizare, inclusiv furnizarea și montarea echipamentelor aferente, în scopul reabilitării şi extinderii reţelelor publice de alimentare cu apă, a reţelelor publice de canalizare şi a staţiilor de pompare apă uzată, în conformitate cu cerinţele, impunerile şi restricţiile specificate în documentația de achiziții. Obiectivul general al măsurii de investiții îl reprezintă îmbunătățirea infrastructurii de apă și apă uzată, spre beneficiul mediului și al populației, în vederea îndeplinirii obligațiilor de conformare a României la Tratatul de Aderare.
Potrivit anunțului CJI, la sfârșitul lunii august-începutul lunii septembrie, urmează semnarea contractelor pentru Cornetu, Ciorogârla și Domnești.