Mogoşoaia

Weekendul Sfântului Nicolae a ajuns până la stele, sâmbătă seară, la propriu, odată cu explozia artificiilor dedicate deschiderii oficiale a sezonului sărbătorilor de iarnă.

Peste 300.000 de beculeţe

Luminile erau complet stinse sâmbătă seară când am ajuns în Târguşorul Brâncovenesc din Mogoşoaia şi toată lumea aştepta…Wilmark, pe scenă, antrena copiii cu un talent fantastic de a-i face să se mişte la unison. Bezna nu a ţinut mult, căci primarul comunei, Paul Precup, a urcat pe scenă şi, după ce le-a urat tuturor sărbători de iarnă în calm şi linişte, a început numărătoarea inversă într-un glas cu locuitorii mici şi mari ai comunei. Şi… deodată, minune!, bradul de lângă fântână s-a aprins în uralele tuturor şi apoi, unul după celălalt, toţi copacii şi toată aleea spre palat s-au umplut de lumină. Poate mai mult, dar nu mai puţin de 300.000 de beculeţe unite în ghirlande pe care care alpiniştii utilitari le-au urcat până în vârfurile înalte ale multor copaci. O muncă minuţioasă, desfăşurată timp de o lună, cu un rezultat fabulos.

Moşu’, Moşu’!

N-am stat mult în admiraţie, 

căci o altă rumoare s-a produs: a venit mult aşteptatul Moş într-o caleaşcă trasă de doi cai superbi. Iar scena amplasată vizavi de Ambasadă s-a golit aproape pentru că toţi copiii vroiau la Moşu’. Odată intrat în Ambasada lui pentru a înmâna paşapoarte sau pentru a pune vize pe cele păstrate de anul trecut şi coada formată la uşă, spectacolul de pe scenă a continuat cu patru frumoase dansatoare de la Wilmark Dance Academy şi apoi cu un program muzical variat al fanfarei Angely’s. Dansul pe muzică de fanfară l-au asigurat locuitorii comunei, cu mic, cu mare.

«Cazul Moş Crăciun»

Deschiderea 2014 a Ambasadei nu putea, însă, să se petreacă fără încă o noutate: un spectacol atractiv pentru copii, oferit de profesorii trăsniţi de la Fun Science. Un show la care nu numai copiii au stat afară, cu maximă atenţie, dar şi părinţii şi bunicii. De ce? S-a dezbătut «Cazul Moş Crăciun», iar profesorii trăsniţi au încercat să răspundă întrebărilor eterne ale copilăriei: Cum ajunge Moşul în aceeaşi noapte la toţi copiii? Sania lui chiar zboară? şi multe alte întrebări. Show-ul ştiinţifico-crăciunesc conceput de Fun Science face ­parte din divertismentul educativ pentru copii, aducând ştiinţa mai aproape de aceştia, într-o manieră unică: experimente de aşa zisă magie, prin care copiii învaţă noţiuni fundamentale din diferite discipline ştiinţifice. Iar partea şi mai frumoasă a lucrurilor este că şi copiii din Mogoşoaia s-au alăturat celor peste 4.500.000 copii din Europa, America şi Asia care descoperă viaţa jucându-se cu profesorii trăsniţi.

O seară minunată!

Lumea de poveste creată de echipa de la Primăria Mogoşoaia, prezentă în Târguşor cu tot cu primar, consilieri, viceprimar şi restul angajaţilor, continuă până în 24 decembrie, iar Moşul va fi prezent în Ambasadă între orele 12 şi 21 pentru eliberarea paşapoartelor şi fotografii cu micuţii. Seara deschiderii, însă, rămâne unică ! O surpriză frumoasă plănuită până în cele mai fine detalii de organizare, pentru ca surprizele pentru locuitori să se ţină lanţ şi să le înveselească, o dată în plus, sărbătorile de iarnă. Faină treabă!