Astăzi am un chef nebun să defăimez! Și, pentru că Legea defăimării nu a intrat încă în vigoare, am un chef nebun să-l defăimez pe autorul ei, Liviu Dragnea. Să începem, așadar: Liviu Dragnea este un mare mafiot, un bandit și un corupt. Nimic nu mișcă fără el, în fieful lui de baron local – județul Teleorman. Aici el este jupânul absolut! Firma lui, Teldrum, a înhățat toate contractele de asfaltare din județ. Prin 2009, oamenii lui ne‑au urmărit cu mașina, pe mine și pe colegul meu de la România liberă, prin toată Alexandria, pentru că avusesem ideea să fotografiem sediul firmei Teldrum, de pe domeniul public. Iar după urmărirea ca-n filmele cu mafioți, ne-au blocat mașina în parcare, de a trebuit să apelăm la poliție, care l-a sunat sfios pe șeful Teldrum să ne deblocheze mașina, pentru că suntem de la presă și nu e bine să se amplifice scandalul… Doar un mic exemplu despre cum merg lucrurile în curtea baronului de Teleorman…  Mai departe! Liviu Dragnea a fraudat copios scrutinul de la referendum! Cum, asta nu-i defăimare? E doar o realitate de necontestat? Și eu care credeam că defăimez! Mă scuzați, vă rog!

În altă ordine de idei să vedem ce capcane ascunde perfida și parșiva lege eclozată de mintea machiavelică a teleormăneanului, un atac fără precedent la democrație și la dreptul la liberă exprimare. Așadar, dacă eu sau oricare altul ne vom exprima opiniile personale în presă, sau pe rețelele de socializare, suntem în pericol să fim acuzați de defăimare. Dacă eu, de exemplu, opinez, la ziar, sau pe Facebook, că Guvernul sau Parlamentul este alcătuit dintr-o adunătură de bandiți, de corupți și incompetenți, sunt în pericol să fiu acuzat de defăimarea unui grup social, cel al politicienilor. Tot un grup social, democrat de data asta, va fi defăimat, în nemernicia mea, atunci când voi afirma că sunt convins că PSD a mânărit alegerile. Pot instituțiile respective să mă târască în judecată? Pot! Dacă presa, preluând informații din anumite surse, va da publicității matrapazlâcurile unuia sau altuia, ea poate fi, cu ușurință, acuzată de defăimare! Astfel, mintea diabolică a domnului Dragnea a clocit un soi de cenzură, disimulată sub pretextul apărării demnității umane…   Totodată, Dragnea, ar putea acuza procurorii DNA că îl defăimează atunci când fac publice acuzațiile la adresa lui sau stenograme și părți din rechizitoriu. Având ca scut prezumția de nevinovăție, Dragnea se poate considera defăimat de afirmațiile procurorilor și-i poate acționa în judecată. Iar dacă, prin absurd, se întâmplă să fie achitat (pușchea, pe limbă!), să te ții amenzi pe nemernicii de la DNA!

 

E cât se poate de evident, în aceste condiții, scopul lui Dragnea: să bage pumnul în gura oricui care ar avea nefericita idee de a critica, sau de a scoate la iveală fărădelegile unor indivizi ajunși în sferele înalte ale statului și care nu au alt scop în viață decât jaful din avuția națională. Mai mult, Dragnea dorește crearea unui „consiliu”, care să se ocupe cu aplicarea sancțiunilor din această lege, uitând că există, deja o legislație și un organism care se ocupă cu aceeași problemă – Consiliul Național pentru Discriminare! Mie, această chestiune a început să-mi pută a un soi de dictatură! Îmi pun, totuși, nădejdea că monstruozitatea individului nu va avea sorți de izbândă. Doamne-ajută!