Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că nivelul de remunerare a zilierilor din agricultură va fi modificat, astfel încât aceștia să primească salarii similare celor pe care le primesc în alte țări unde merg să muncească, între 800 și 1.000 de euro.

Pentru ca fermierii români să ofere astfel de salari, va fi modificată legea, iar fermierii vor beneficia de ajutoare de stat și scutiri la taxele pentru salarii.

„Anul trecut, în 29 mai, a fost o ordonanță de urgență care a modificat foarte mult și a crescut taxarea forței de muncă pentru zilieri, iar în agricultură se lucrează foarte mult cu zilieri și sezonieri, a crescut cu 25%. Modificăm săptămâna aceasta acea ordonanță de urgență, să revenim la o taxare mai acceptabilă, astfel încât salariile oferite zilierilor să fie mai bune. Avem și un pachet împreună cu Ministerul Fondurilor Europene și Ministerul Muncii prin care oferim vouchere din bani europeni, dar nu din bani pentru agricultură, celor care angajează sezonieri sau zilieri pentru a compensa salariile acestora, a declarat ministrul Agriculturii.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.507