Salariul minim pe economie va fi de 1.200 de lei, începând cu ianuarie 2016, iar cel mai mare salariu va fi cel al președintelui României, care va fi egal cu cel al președintelui Înaltei Curți de Casație și Justiție, al premierului, al președintelui Camerei Deputaților și al președintelui Senatului, a declarat ministrul Muncii, Rovana Plumb.

Rovana Plumb a subliniat că, în prezent, se lucrează la legea salarizării unitare în sistemul bugetar. „Suntem în momentul de față în situația de a calcula anumite scenarii, împreună cu Ministerul de Finanțe. Imediat vom intra în dialog, ca și până acum, cu partenerii noștri sociali, dar ne vom consulta și cu ceilalți colegi ai noștri din Guvern care gestionează domeniile din sectorul bugetar. Așa cum am propus, cel mai mic salariu va fi 1.200 lei, salariul minim pe economie începând cu ianuarie 2016. Cel mai mare (salariu — n. r.) va fi cel al președintelui, egal cu cel al președintelui Înaltei Curți de Casație și Justiție, egal cu al premierului, egal cu cel al președintelui Camerei Deputaților și al președintelui Senatului”, a precizat Rovana Plumb.

În ceea ce privește declarația ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici, potrivit căreia salariul de ministru ar fi mic, Rovana Plumb a declarat că problema se pune în ceea ce privește motivarea personalului din tot sectorul bugetar. „Ceea ce am reușit noi să facem pentru anul acesta a fost să creștem salariile doar în cele două sectoare cheie: sănătate și educație. Acum ne uităm către tot sectorul bugetar: administrația publică locală, administrația publică centrală pentru că, într-adevăr, aici nu au mai fost făcute majorări, iar motivarea personalului nu există”, a subliniat ministrul Muncii.

La finalul lunii ianuarie, Rovana Plumb declara că există o suprapunere a claselor de salarizare, după ce a crescut salariul minim pe economie, la 975 de lei.