Decizie „made in Romania” în privința celei de-a 18-a echipe din Liga I

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a luat o decizie controversată în ceea ce privește cea de-a 18-a echipă care va activa în Liga I la fotbal: baraj între Rapid București, echipa de pe locul 9 al precedentei ediții de campionat, dar exclusă din Liga I din cauza faptului că nu are licență, și Concordia Chiajna, locul 15 în ultimul sezon, și, teoretic și practic, prima retrogradată…

Șansă neașteptată pentru Concordia Chiajna de a juca și în ediția viitoare a Ligii I tot pe prima scenă: sâmbătă, 13 iulie, ilfovenii vor juca un baraj cu Rapid, pe stadionul Dinamo și, dacă vor învinge, vor deveni a 18-a echipă a Ligii I!

Vestea neașteptată a fost primită de ilfoveni în cantonamentul din Austria, acolo unde elevii lui Ionuț Chirilă trăgeau din greu pentru a acumula cât mai mult înaintea noului sezon. După un 4-2 cu Austria Salzburg (goluri Roșu, Florea, Leca, Neagu), Concordia a jucat un amical cu Al Hilal, în fața căreia a pierdut cu 2-3. Conform site-ului oficial al ilfovenilor, partida a avut loc în localitatea Maishofen, la 40 de kilometri de St Ulrich, locul unde a fost cantonată delegația ”vulturilor”. Concordia a început cu Râmniceanu-Dima, Ioniță, Apostol, Damian (Savin)-Pană, Orlando, Zuluf, Balgiu (Cl. Ionescu), Răsdan, Welington, iar Al Hilal a deschis scorul în minutul 14 prin Salem, după o greșeală la mijlocul terenului a lui Balgiu. We­lington a restabilit egalitatea în minutul 18, însă Al Hilal a luat din nou conducerea (min. 39), după ce Nawaf a prins o ghiulea de la linia de 16 metri. În ultimul minut de joc al primei reprize, Nawaf a trimis în bară, mingea a revenit în fața porții, de unde Nassir, aflat în offside, a trimis în plasă.

În partea a doua, Chirilă a mizat pe o formulă care să se apropie de cea ideală: Cobrea-Crețu, Leca, Melinte, Savin-Neagu, Roșu, Ispir, Purece-Zaharia, Florea (Cl. Ionescu). În minutul 59, Florea a țintit bara porții celor de la Al Hilal, pentru ca două minute mai târziu să reușească golul după o centrare perfectă a lui Neagu. Scorul final a fost 2-3, deși ilfovenii spun că centralul austriac a închis ochii la două penaltyuri în favoarea lor…

Dinamo, mărul discordiei

Concordia-Rapid ar fi trebuit să se joace la Ploiești, așa cum se anunțase inițial, numai că Liga s-a răzgândit și a anunțat că meciul va avea loc pe stadionul Dinamo. 

La auzul schimbării, antrenorul Ionuț Chirilă a luat foc: ”Nu sunt de acord sub nicio formă să jucăm acest meci pe stadionul Dinamo. Aș vrea să avem o explicație clară din partea FRF și să ni se spună care este raționamentul pentru care un meci cu o miză de peste un milion de euro nu se joacă pe cel mai bun stadion al țării în momentul de față și suntem împinși să jucăm pe o arenă care nu mai are nici o legătură cu standardele actuale, un stadion cu un gazon prost, incomparabil cu cel al arenei din Ploiești. Îi e frică cuiva că echipa noastră va avea 10.000 de suporteri ploieșteni? Nu suntem de acord să jucăm acest meci pe Dinamo!”, a declarat Chirilă, citat de site-ul ilfovenilor.