Praznic luminos, cu părintele paroh Vasile Guțea

Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, cei mai mari binefăcători ai oamenilor dintre toți sfinții îngeri, au fost cinstiți în chip deosebit și în satul Căldăraru, din comuna Cernica. La marele praznic, credincioșii s-au reunit în rugăciune cu părintele Vasile Guțea, parohul bisericii ocrotite de Sfinții Arhangheli și au marcat sărbătoarea creștină prin momente speciale, cu dragoste deplină și încărcătură duhovnicească.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 377, ediția print

Praznicul Sfinților Arhangheli Mihail și ­Gavriil de miercuri, 8 noiembrie, a adus în sufletele credincioșilor din Căldăraru lumină, iubire și speranță. Pentru toate darurile spirituale revărsate asupra lor de-a lungul timpului, localnicii au mers la biserica închinată Arhanghelilor, unde au înălțat rugăciuni la Ceruri, în cinstea îngerilor care veghează asupra lor, le știu suferințele și nu contenesc să-i ocrotească și să le îndeplinească dorințele.

Slavă și închinare Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil

Credincioșii au ascultat cu evlavie slujba săvârșită de părintele paroh Vasile Guțea. Împreună cu părintele spiritual, aceștia au adus slavă și închinare protectorilor lor, în semn de recunoștință pentru toate binefacerile de care s-au bucurat, în timp. Într-o atmosferă duhovnicească, de pregătire pentru comuniunea cu Dumnezeu și cu îngerii Săi buni, cu mic cu mare, credincioșii au trăit bucuria sărbătorii și ­s-au împărtășit cu harul Sfinților Arhangheli. “Praznicul închinat Sfin­­ților Arhangheli Mihail și Gavriil este una dintre cele mai mari sărbători ale satului nostru, deoarece Arhanghelii care sunt căpeteniile îngerilor buni, sunt ocrotitorii comunității noastre creștine. Odată cu ei, am prăznuit toate cetele îngerilor buni, cunoscut fiind faptul că fiecare dintre noi primește la Sfântul Botez un înger de Lumină care ne însoțește toată viața și ne povățuiește spre tot lucrul plăcut lui Dumnezeu. Să luăm aminte de la Sfinții Îngeri și să fim în ascultare de Dumnezeu, să-L iubim și să ne întărim în credință și smerenie! Credința este cea care ne dă încrederea că ceea ce facem, facem bine și ne arată calea spre Dumnezeu, spre mântuire. Îngerul nostru păzitor este o binecuvântare de la Dumnezeu, dar ca orice binecuvântare a Lui, ea depinde și de purtarea noastră. Ne-am rugat și ne rugăm pentru sănătatea, liniștea sufletească, pacea și iubirea celor care au asistat la slujba de hram și a familiilor acestora”, ne-a spus părintele Vasile Guțea, parohul Bisericii cu hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil. Ca o surpriză duhovnicească, la finalul rânduielilor bisericești, părintele paroh a împărțit Masa Frățească împreună cu toți cei ce au asistat la slujba de hram.