Din păcate, frumoasa evoluție a Concordiei Chiajna din returul sezonului precedent, când echipa a reușit un parcurs de excepție și s-a salvat fără probleme de la re-trogradare – inclusiv după o victorie de antologie pe terenul campioanei CFR Cluj, cu 4-2 – este umbrită acum tocmai de artizanii acelui succes.

La baza scandalului mediatic dintre primarul din Chiajna, Mircea Minea, omul fără de care echipa nu ar fi evoluat niciodată la nivelul actual, și fostul antrenor al gru-pării, Laurențiu Reghecampf, stau, așa cum se întâmplă de obicei, banii… Reghe spune că primarul nu i-a plătit unele salarii, că ar avea datorii la jucătorii din echipa care a evoluat în sezonul precedent și, în plus, că i-ar datora și 10% din suma transferului lui Adrian Popa la Steaua.

Reghecampf a explicat, într-o conferinţă de presă, cum stă situația din punctul său de vedere. “Nu am chef şi timp să îmi bat capul cu astfel de discuţii. Am luat un club care avea 11 puncte şi l-am salvat de la retrogradare. Aveam hârtie semnată cum că jucătorii vor încasa cinci salarii dacă obiectivul va fi îndeplinit. Nu este normal ca de la 15.000 să primească doar 5.000, de aceea le-am dat hârtiile jucătorilor pentru a depune memorii. Transferul lui Adi Popa este o chestiune clară. Când jucătorul a sosit la Chiajna, domnul Minea spunea că nu valorează nimic. În contract era stabilit că dacă se transferă, eu voi primi 10 la sută din valoarea transferului. Sunt ches-tiuni clar stabilite, confidenţiale, dar dacă domnul Minea doreşte să le facem publice, nu am ce face”, a spus Reghecampf.

Replica edilului ilfovean a venit prompt. “Aş vrea să lămuresc problema legată de aşa-zisa datorie de 50.000 de euro pe care eu aş avea-o către Reghe. De la înce-put precizez că mă voi supune deciziei FRF şi îi voi plăti băiatului banii, deoarece nu vreau să fiu depunctat. Însă, îi voi da în judecată în civil şi pe el şi pe Ana Maria Prodan pentru înşelăciune. I-am dat banii în mână lui Reghe la mine în birou. Am martori şi acte notariale. A spus că nu i-am dat niciun ban Anei Maria Prodan. Cum să-i dau bani dacă nu am avut niciun contract semnat cu ea? Vroia să îi dau bani la negru? A zis că Ana Maria mi-a făcut publicitate, că a vorbit de mine pe unde s-a dus. Să fim serioşi, dacă nu era Concordia în Liga 1 nu se mai vedeau cei doi la televizor în viaţa lor. Ei mi-au făcut mie publicitate sau eu că l-am numit antrenor? Reghe a spus că i-am cerut să l dea afară pe Adi Popa. Recunosc, este adevărat, însă din moment ce i-am dat mână liberă, i-am spus să dea afară orice jucător, nu doar pe Adi Popa. A spus că trebuie să îi dau 10% din transferul lui Adi Popa. Corect, îi dădeam, dar doar dacă rămânea antrenor la Chiajna. A spus că trebuia să le dau cinci salarii la ju-cători. Clubul ăsta are un Consiliu de Administrație, iar dacă acolo s-a decis că trebuie să premiem jucătorii în funcţie de randament şi de minutele jucate, Reghe ce ar fi vrut? Să le dăm cinci salarii şi la ăia care au dormit pe teren?”

Concluzia scandalului vine de la Mircea Minea. “Ca antrenor, jos pălăria! Reghe m-a salvat de la retrogradare şi îi mulţumesc pentru asta. Însă, ca om, m-a dezamă-git. Lumea m-a sfătuit de la început să nu mă încurc cu ei şi uite ce am păţit”, a încheiat Minea.

Au rezolvat atacul?

Ilie Stan a decis să mai aducă doi atacanți la echipa ilfoveană. În primul rând, un internaţional de tineret albanez, Ariel Shtini. În vârstă de 20 de ani, jucătorul de profil ofensiv care poate juca fie ca vârf, fie ca mijlocaş de bandă, a semnat un contract pe 3 ani. Shtini a jucat ultima dată la Dinamo Tirana şi a adunat cinci selecţii pentru naţionala de tineret, reuşind şi un gol. De asemenea, ilfovenii au reuşit transferul golgheterului Deltei Tulcea, Daniel Florea. Atacantul de 24 de ani a marcat de 13 ori în sezonul trecut, fiind al treilea marcator al seriei I.

 

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentNimic despre fotbal
Articolul următorCS Otopeni merge ceas